Groene Ster tegen Kloetinge op jacht naar plek in hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

Vanavond is sportpark Pronsebroek het toneel voor de tweede kwalificatieronde in de landelijke strijd in de TOTO KNVB beker. Groene Ster neemt het op tegen de Zeeuwse eersteklasser Kloetinge. Aftrap op sportpark Pronsebroek is om 20.00 uur.

Groene Ster wist in de eerste kwalificatieronde eenvoudig af te rekenen met Winsum (5-0), terwijl Kloetinge wist te stunten en de competitiegenoot van Groene Ster, FC Lienden, met 1-0 wist uit te schakelen. Kloetinge is geen onbekende naam in het amateurvoetbal. De Zeeuwen speelden in het verleden geruime tijd op hoofdklasse-niveau en willen daar vanuit de eerste klasse weer graag naar toe. Groene Ster komt voor het elfde seizoen in actie in het grote KNVB bekertoernooi en heeft de status van cupfighter de laatste jaren meer dan eer aan gedaan. Vorig seizoen was de tweede ronde voor Groene Ster het eindstation toen eredivisionist sc Heerenveen met 1-3 wist te winnen op een bomvol sportpark Pronsebroek. Daarvoor werden FC Lienden en TEC met twee topprestaties verslagen door de sterdragers. Met het bekersucces van verleden jaar in het achterhoofd zal de ploeg van Maurice Verbunt er weer vol voor moeten gaan in wederom een thuisduel op eigen bodem. De laatste keer dat Groene Ster een uitwedstrijd speelde in de landelijke beker was in seizoen 2012-2013 uit bij GVVV in Veenendaal. De inzet bij Groene Ster – Kloetinge is helder: de winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi en mag dan een mooi affiche tegemoet zien als eredivisionist VVV-Venlo op woensdag 30 oktober de tegenstander wordt in de eerste ronde. De ervaren arbiter Lorenzo Cairo uit Den Bosch zal vanavond om 20.00 uur voor de aftrap fluiten op sportpark Pronsebroek.

Wij hopen u allemaal te mogen begroeten in Heerlerheide om Groene Ster als 12e man aan te moedigen. Zorg dat je erbij bent! Aftrap is om 20.00 uur.


Woensdag 25 september 2019

Groene Ster – Kloetinge

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Lorenzo Cairo uit Den Bosch

Assistent-scheidsrechters: R. Metsemakers en M. Winckens

aanvang: 20.00 uur

 

Elf Voetbal: Interview Groene Ster-voorzitter: ‘We zijn echte cupfighters’

PZC Sport: Kloetinge reist vol zelfvertrouwen naar Limburg af


PUPIL VAN DE WEEK

Woensdag 25 september 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Kloetinge 1 Yazan Farwate pupil van de week. Yazan is 9 jaar en zit op basisschool Mijn Spoor. Yazan speelt in JO10-1 welk team getraind wordt door Sandor Jeurissen en Sander Dijkstra. Zijn favoriete club is Barcelona en zijn favoriete spelers zijn Ronaldo en Messi. Yazan voorspelt een 3-1 overwinning voor Groene Ster tegen Kloetinge.

 

 

 

 


SPONSOR WEDSTRIJDBAL

De wedstrijdbal van vandaag is geschonken door Groene Ster-lid en vaste supporter Cor Smeets. Cor is samen met Johan Jansen al vele jaren trouwe supporter van het eerste elftal en altijd aanwezig bij alle thuis en uitwedstrijden in de Derde Divisie. Cor, hartelijk bedankt voor deze ondersteuning aan onze vereniging!


SPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *