Groene Ster 2 opent competitie met volle winst

Groene Ster 2 is de nieuwe competitie in de reserve hoofdklasse sterk gestart. Op eigen veld versloeg de jonge ploeg het sterke ZSV 2 (vorig seizoen nog 2e in de eindstand) met 3-1.  Groene Ster 2, nieuwkomer in de reserve hoofdklasse voor tweede elftallen (het allerhoogste niveau voor tweede elftallen), kende een moeilijke start tegen het fysiek sterke ZSV. De bezoekers uit het Brabantse Zeilberg (Deurne) stelden meerdere malen de kwaliteiten van doelman Marc van Wersch op de proef. Maar de sluitpost van Groene Ster 2 redde een aantal keren prima op inzetten van Brabantse aanvallers. Toch zorgde een misverstand in de Groene Ster-verdediging ervoor dat ZSV op een 0-1 voorsprong kwam. Hierna toonde Groene Ster 2 veerkracht en werd steeds meer de aanval opgezocht, waarbij Zaid Akachar en Sammy Sabri de ZSV-verdediging geen moment rust gaven. Vlak voor rust viel de terechte gelijkmaker. Het was de sterke centrale verdediger André Gillissen die aan de basis stond van een aanval en zelf na een combinatie met Jordy Mayunga de gelijkmaker fraai inschoot: 1-1.

In de tweede helft toonden zowel de thuisclub als de bezoekers aan voor de volle winst te willen gaan. Het spel leverde dan ook veel aanvallende momenten op voor beide doelen. Na een uur spelen was het aanvaller Sammy Sabri die na een solo Groene Ster 2 op fraaie wijze op een 2-1 voorsprong bracht. Hierna ging ZSV vol op jacht naar de gelijkmaker, maar het verdient een compliment hoe een hardwerkend en gedisciplineerd spelend Groene Ster 2 overeind bleef. In de counter bleven de sterdragers ook gevaarlijk. Na een misser in de ZSV-defensie kreeg Sammy Sabri een enorme kans die onbenut bleef, maar uiteindelijk in de slotminuten wist de spits na een combinatie met Sadra Golzarian de bevrijdende 3-1 te scoren.

Dinsdagavond 24 september speelde Groene Ster 2 in De Geusselt in Maastricht tegen MVV U19 dat uitkomt in de landelijke Tweede Divisie. Groene Ster 2 gaf in deze vriendschappelijke wedstrijd de gehele selectie speeltijd en bleef in 90 minuten voetbal knap overeind. Een rake vrije trap in de eerste helft van Emircan Cepni was voldoende voor de 0-1 winst. Een nuttige oefenwedstrijd vonden de trainers van beide ploegen. In de winterpauze zal de return dan ook plaatsvinden op sportpark Pronsebroek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *