Groene Ster klopt Kloetinge en bereikt hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

Wie had gedacht een historische bekeravond van het kaliber Groene Ster – sc Heerenveen uit 2018 niet meer mee te maken, komt bedrogen uit. Groene Ster flikte opnieuw een bekerkunstje waar je tegen U zegt. Tegen de goed voetballende zaterdageersteklasser Kloetinge kregen de groen-witten afgelopen woensdagavond het vuur aan de schenen gelegd, maar met veel inzet en strijd werd de na rust verkregen voorsprong van 2-0 naar het einde getild. Na Heerenveen in 2018 maakt Groene Ster en Heerlerheide zich op voor een nieuw affiche: Groene Ster – VVV-Venlo in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op woensdag 30 oktober 2019 (aanvang: 19.45 uur).

In de eerste helft wist Groene Ster aanvallend niet tot kansen te komen, terwijl het twee klassen lager spelende Kloetinge al in de eerste minuten een grote kans wist af te dwingen. Ronaldo Meijer zag zijn poging echter gekeerd worden door Groene Ster-doelman Lennart Quaden. De Zeeuwse eersteklasser schakelde in de eerste kwalificatieronde FC Lienden uit (de competitiegenoot van Groene Ster in de Derde Divisie) en wil dit seizoen mee gaan doen voor promotie naar de hoofdklasse. Tel daar bij op dat in bekervoetbal klassenverschil niet altijd zichtbaar is en een moeizame avond voor Groene Ster was verklaard. Na een helft zonder echte kansen voor Groene Ster en waar met name doelman Lennart Quaden een aantal malen handelend moest optreden was het na de kantwisseling de beurt aan Groene Ster.

Nadat eerst een kopbal van Jorrit Ritzen over de lat scheerde, stond er binnen zes minuten in de tweede helft een 2-0 voorsprong voor Groene Ster op het scorebord. Eerst liet Dylan Zwartjes met een formidabele uithaal Kloetinge-goalie Nando Pijnenburg verbouwereerd achter: 1-0. Zes minuten later een vloeiende aanval van de thuisploeg waarbij Steff de Wit aan de zijkant Chefrino Eind wist te vinden die met een lage voorzet de inkomende en scorende Thom Vluggen op maat wist te bedienen: 2-0. Beide treffers werden gezamenlijk gevierd met pechvogel Cem Unal die op krukken en de enkel in het gips langs de kant stond. Groene Ster kon door de snelle voorsprong echter niet op zijn lauweren rusten. Kloetinge bleef immers de aanval zoeken en kreeg daarbij ook enkele goede mogelijkheden om een aansluitingstreffer te forceren. Zo kopte Jeroen de Jonge op de lat en smoorde enkele Zeeuwse aanvallen in de sterke Groene Ster-defensie. Nadat ook Groene Ster-goalie Lennart Quaden met een ultieme strekking de harde vrije trap van Kloetinge-spits Jeremy Hubregtse wist te pareren en de aanvallende wissels aan Zeeuwse kant geen soelaas meer boden floot de soeverein leidende arbiter Lorenzo Cairo voor het eindsignaal.

Groene Ster bereikt het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker en maakt zich op voor een hernieuwd affiche tegen een ploeg uit de Eredivisie: VVV-Venlo. Een interessant en prachtig Limburgs onderonsje in de landelijke beker tussen de best presterende Limburgse amateurclub en de best presterende Limburgse profclub. Woensdag 30 oktober 2019 (aanvang: 19.45 uur) is een datum om in de agenda te zetten: Groene Ster – VVV-Venlo.

Groene Ster – Kloetinge 2-0 (0-0). 54. Dylan Zwartjes 1-0, 60. Thom Vluggen 2-0. Scheidsrechter: Lorenzo Cairo (Den Bosch).

Bekijk foto’s Groene Ster – Kloetinge (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *