Groene Ster blijft tegen Dongen steken op een 1-1 gelijkspel

Groene Ster heeft op de zevende speeldag in de Derde Divisie een 1-1 gelijkspel behaald tegen laagvlieger Dongen. Na de snelle openingstreffer van Chefrino Eind bleven een aantal goede mogelijkheden aan de zijde van Groene Ster onbenut, waardoor de kleine marge te lang op het scorebord bleef staan en Dongen op basis van een betere tweede helft uiteindelijk toch ervoor zorgde dat er geen winnaar kwam op een verregend sportpark Pronsebroek.

Na drie seizoenen afwezigheid stond het affiche Groene Ster – Dongen weer op de agenda in competitieverband. Beide ploegen speelden in de hoofdklasse B altijd aardige duels tegen elkaar en troffen elkaar afgelopen zondag opnieuw, maar dan in de Derde Divisie. Op een drijfnat sportpark Pronsebroek begon Groene Ster met veel vastberadenheid om de trotse koppositie te consolideren. Na een dikke tien minuten was het al prijs voor de equipe van Maurice Verbunt. Een uittrap van Dongen-doelman Wessel Sprangers werd met een krachtige kopbal door Kjell Knops richting de aanval gedirigeerd. Chefrino Eind pikte de bal op, toonde zich sterk in het persoonlijke duel en schoof koeltjes de 1-0 in het doel. Groene Ster zette de toon in de eerste helft en probeerde op zoek te gaan naar een tweede treffer, echter uit een van de spaarzame aanvallen van Dongen ging de bal op de stip na een overtreding van Lennart Quaden op de instormende Roshendley Saez. De Groene Ster-doelman onderscheidde zich vervolgens door de strafschop van Dongen-aanvoerder Jan Jr Gerrits op fraaie wijze uit de hoek te ranselen. Tot aan het rustsignaal toonde Groene Ster zich aanvallend het meest gevaarlijk. Schotpogingen van Maikel van Kesteren en Steff de Wit belandden naast het doel en een vrije kopkans van Chefrino Eind spatte op de vuisten van Dongen-goalie Wessel Sprangers.

Amper uit de kleedkamers kregen zowel Groene Ster als Dongen meteen een grote mogelijkheid om tot scoren te komen. Eerst faalde Chefrino Eind oog in oog met de Dongen-doelman en een fractie later mocht Groene Ster van geluk spreken dat Dongen-aanvaller Anouar Moukouh bij een uitbraak de bal over de lat mikte. Zelf scoren was ook de boodschap voor Groene Ster om de alom bekende voetbalwet niet te laten gelden. Dongen-doelman Wessel Sprangers keerde echter het kansrijke schot van Thom Vluggen en een kopbal van Jorrit Ritzen zeilde over de lat. Dongen, dat nog op de eerste zege wacht, voetbalde gaandeweg de tweede helft meer naar voren en kreeg via Jan Jr Gerrits van dichtbij al een mogelijkheid op de gelijkmaker. Lennart Quaden reageerde alert op de inzet van de Dongense captain. Het bleek uitstel te zijn, want de gelijkmaker voor Dongen viel toch zo’n tien minuten voor het einde nadat de koud in het veld staande invaller Ridouan Kasrioui met een rake kopbal het matige duel in evenwicht bracht (1-1). Een stroef spelend Groene Ster probeerde hierna voor een slotoffensief te gaan. De kopbal van Jorrit Ritzen kon door de Dongen-verdediging ternauwernood voor de lijn worden weg gehaald en een inzet van invaller Mo Kourouma eindigde naast de linkerpaal.

Dongen blij met de gelijkmaker en de vijfde remise in de competitie, Groene Ster weliswaar ongeslagen en toch stevig balend na het verspelen van twee punten. De groen-witten staan echter als promovendus op een fraaie tweede plaats en kregen ook nieuws uit de ziekenboeg. Nieuwkomer Tim Blättler hervat deze week de groepstraining en de geblesseerde Cem Unal werkt aan zijn herstel van een scheurtje in de buitenste enkelband om de eerste seizoenshelft nog aan te sluiten bij de selectie. Groene Ster heeft nu twee weken geen competitieverplichtingen en speelt op dinsdag 15 oktober een oefenduel tegen eerstedivisionist MVV Maastricht. Vervolgens wachten er twee slotduels in de maand oktober. Op zondag 27 oktober rolt de bal weer in de Derde Divisie Zondag met een thuisduel tegen Westlandia uit Naaldwijk (14.30 uur). Woensdag 30 oktober staat de Limburgse kraker in de TOTO KNVB Beker op de agenda als VVV-Venlo naar sportpark Pronsebroek komt (19.45 uur).

Groene Ster – Dongen 1-1 (1-0). 13. Chefrino Eind 1-0, 82. Ridouan Kasrioui 1-1. Scheidsrechter: Nick Tunnissen (Venray).

Bekijk foto’s Groene Ster – Dongen (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *