Groene Ster geeft 2-0 voorsprong weg en lijdt eerste nederlaag

Groene Ster heeft afgelopen zaterdag de eerste nederlaag in de Derde Divisie moeten incasseren. Ondanks een 2-0 voorsprong tegen Westlandia gingen de Naaldwijkers er in de ultieme slotfase alsnog met de volle winst vandoor (2-3). Daarmee kwam voor Groene Ster een einde aan een ongeslagen reeks van 23 officiële duels. Groene Ster blijft op de ranglijst een derde positie innemen met drie punten achterstand op de nieuwe koploper OSS’20.

Onbegrip was er vooral na afloop hoe het had kunnen gebeuren dat Groene Ster een opgebouwde 2-0 voorsprong alsnog uit handen gaf. Groene Ster – Westlandia was lange tijd een gelijkopgaand duel waarin de Naaldwijkers weliswaar de bal wat meer in bezit hadden, maar Groene Ster in ruim 70 minuten voetbal niet echt in verlegenheid werd gebracht. Tot ruim 20 minuten voor het eindsignaal prijkte er een 0-0 tussenstand op het scorebord, maar die had ook anders kunnen uitzien als een aantal kansen in de eerste helft waren benut. In de eerste minuut had het al prijs kunnen zijn voor Groene Ster. Nadat Chefrino Eind ontsnapte aan de linkerkant zeilde zijn schot aan de rechterpaal voorbij. Ook een vrije trap van Dylan Zwartjes naast de linkerpaal en een schotpoging van Steff de Wit over de lat zorgden niet voor een treffer. Westlandia, met de verder onzichtbare ex-prof Édouard Duplan in de basiself, kwam niet tot noemenswaardige kansen en beet zich stuk lange tijd stuk op het hechte collectief van Groene Ster.

Voordat de enerverende laatste 20 minuten ingingen, kreeg Groene Ster in de tweede helft al een enorme kans op de openingstreffer. De inzet van Thom Vluggen, nadat een poging van Chefrino Eind op Westlandia-doelman Edgar Leerdam strandde, werd echter op de doellijn door de Naaldwijkse defensie ternauwernood gestopt. In de 68e minuut was het dan toch raak voor Groene Ster. De lange pass van Kjell Knops werd via Steff de Wit verlengd naar Chefrino Eind die de bal vervolgens onder Westlandia-doelman Edgar Leerdam wist te schuiven: 1-0. De openingstreffer voor Groene Ster was ook meteen de opmaat voor een turbulente slotfase, waarin de ploeg van Maurice Verbunt al snel de score wist te verdubbelen. Prima voorbereidend werk van Danny Stassar werd door Thom Vluggen in tweede instantie afgerond met een strak schot in de kruising: 2-0. Groene Ster op rozen zou je zeggen, ware het niet dat de aansluitingstreffer uit een strafschop te snel er achteraan kwam. Arbiter Jeremy Lensink uit Arnhem wees gedecideerd naar de stip na een schermutseling in het strafschopgebied tussen Thom Vluggen en Roy van Beek. Patrick Batist zette de toegekende strafschop om in de 2-1 aansluitingstreffer. Vijf minuten voor het einde was de stand weer in evenwicht. Na twee reddingen van Lennart Quaden kreeg Groene Ster de bal maar niet weggewerkt, waarna Melvin Vissers te veel ruimte kreeg om in het strafschopgebied te soleren (2-2). Uiteindelijk bleef Groene Ster voor het eerst deze competitie helemaal met lege handen achter. Een lange bal kwam in het strafschopgebied van Groene Ster terecht, waarna Westlandia-invaller Roy van der Sar tegen Groene Ster-goalie Lennart Quaden opsprong. Een fluitsignaal van Lensink kwam er niet, waardoor de 2-3 eenvoudig werd binnen geschoven voor Roy van der Sar. Met invaller Cem Unal binnen de lijnen perste Groene Ster er nog een slotoffensief uit op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg werd daarbij een strafschop onthouden nadat Nick van Vliet binnen de beruchte lijnen Chefrino Eind naar de grond werkte. Scheidsrechter Lensink deed alsof zijn neus bloedde en woof het voorval weg, waardoor Groene Ster met een flinke domper de kleedkamers opzocht.

Lang treuren na de eerste nederlaag (sinds 10 maart 2019 toen er bij Unitas werd verloren) voor Groene Ster is er niet bij. Woensdagavond wacht de bekerkraker tegen eredivisionist VVV-Venlo en komende zondag de meest verre uitwedstrijd in Heemskerk bij ADO’20.

Groene Ster – Westlandia 2-3 (0-0). 68. Chefrino Eind 1-0, 72. Thom Vluggen 1-1, 74. Patrick Batist (strafschop) 2-1, 85. Melvin Vissers 2-2, 88. Roy van der Sar 2-3. Scheidsrechter: Jeremy Lensink (Arnhem).

Bekijk foto’s Groene Ster – Westlandia (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *