Groene Ster klaar voor Limburgse bekerkraker in TOTO KNVB Beker

Woensdag is het zover! De wedstrijd waar iedereen al een maand naar uitkijkt. Groene Ster ontvangt op het eigen sportpark Pronsebroek eredivisieclub VVV-Venlo in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Aanvang van dit fraaie bekeraffiche is om 19.45 uur. Wij raden iedereen aan om bijtijds op het sportpark te verschijnen, want er wordt een topdrukte verwacht komende woensdagavond. Inwoners van Heerlerheide worden vriendelijk verzocht om te voet naar sportpark Pronsebroek te komen. Vanwege het strenge toezicht van de KNVB willen wij tevens vermelden dat het uitdrukkelijk verboden is om fakkels en vuurwerk af te steken!

Na het bekerfestijn Groene Ster – Heerenveen (1-3) van woensdag 31 oktober 2018 had niemand voor mogelijk gehouden dat een jaar later er weer een prachtige landelijke bekerwedstrijd tegen een BVO te bewonderen is op sportpark Pronsebroek. Veel vrijwilligers zijn alweer een aantal weken in de weer om alles in kannen en kruiken te brengen voor de komst van de Venlonaren naar Heerlerheide. Daarnaast is er een optimale medewerking geweest van Geelen Vastgoed & Bouw, de hoofdsponsor van Groene Ster en tevens businesspartner van VVV-Venlo, die de nieuwbouw realiseren op sportpark Pronsebroek. De ontmoeting met de Venlose eredivisionist moet dan ook woensdagavond een echte voetbalhappening worden met alles erop en eraan en waar de Groene Ster liefhebber volop aan zijn trekken zal komen. Naast alle randgebeuren zal Groene Ster tegen VVV-Venlo ook het sportieve aspect prevaleren om er als een hecht collectief een echte wedstrijd van proberen te maken en zo de naam van cupfighter eer aan te doen.

VVV-Venlo
Na vijf nederlagen op rij staat VVV-Venlo op een voorlaatste plek in de Eredivisie. De ploeg van de nieuwe trainer Robert Maaskant, die als opvolger van Maurice Steijn uit zijn trainerspensioen werd terug gehaald, zal middels de bekerontmoeting met Groene Ster weer wat kleur op de wangen willen krijgen. De Venlonaren, die in 1959 de KNVB Beker ten koste van ADO wisten te winnen, verloren het laatste competitieduel tegen Fortuna Sittard met 4-1 en komen op sportpark Pronsebroek voor de eerste keer in actie in de TOTO KNVB bekercompetitie van seizoen 2019-2020. VVV-trainer Maaskant merkte in de media op dat in het bekertreffen met Groene Ster doelman Thorsten Kirschbaum en de Engelse middenvelder Lee Cattermole (272 duels in de Premier League) rust zullen krijgen.

In het huidige landelijke bekerseizoen overleefde cupfighter Groene Ster beide kwalificatierondes door Winsum (5-0) en Kloetinge (2-0) te verslaan. Nu woensdag wacht het vervolg tegen een aansprekende profclub. Normaal is de kans klein dat je als derdedivisionist een eredivisieclub kunt uitschakelen, maar Groene Ster zal in ieder geval vanaf het beginsignaal er alles aan doen om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. De support van het publiek en de cupsfeer eromheen kunnen de manschappen van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Armand Mingelers dat extra steuntje in de rug geven.

Entree
De dagkassa’s zijn woensdag vanaf 17.00 uur geopend. De entreeprijs voor deze wedstrijd bedraagt EUR 10,00 voor volwassenen. De entreeprijs voor de leeftijd 65+ en jeugd t/m 14 jaar bedraagt EUR 5,00. Groene Ster leden dienen hun vooraf opgehaalde persoonsgebonden toegangskaart te laten zien bij de entree. Op de wedstrijddag zelf dienen leden die geen persoonsgebonden toegangskaart hebben afgehaald de normaal geldende entreeprijs te betalen.

Wij hopen alle Groene Ster leden van jong tot oud en alle voetballiefhebbers in de regio te verwelkomen op sportpark Pronsebroek om Groene Ster te ondersteunen in deze fantastische bekerstrijd en er met zijn allen een mooie en onvergetelijke voetbalavond van te maken. Onze ploeg zal het uiterste uit zichzelf moeten halen. Echter met de steun van de supporters en met een bomvol sportpark Pronsebroek achter zich is Groene Ster tot veel in staat. Zorg dat je erbij bent en mis deze voetbalhappening niet!


Woensdag 30 oktober 2019

Groene Ster – VVV-Venlo

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Robin Hensgens uit Landgraaf

Assistent-scheidsrechters: Martijn Beijer en Cristian Dobre

Vierde official: Jaafar Aafouallah

aanvang: 19.45 uur

 


PUPIL VAN DE WEEK

Woensdag 30 oktober 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster – VVV-Venlo Tess van der Meulen pupil van de week. Tess is 10 jaar en zit op basisschool Gerardus Majella. Tess speelt in JO10-5 welk team getraind wordt door Marc van der Meulen, Levi van der Meulen en Ingrid Curfs. Haar favoriete clubs zijn Ajax en Barcelona en haar favoriete spelers zijn Hakim Ziyech en Frenkie de Jong. Tess voorspelt een 3-1 overwinning voor Groene Ster tegen VVV-Venlo.

 

 

 

 


SPONSOR WEDSTRIJDBAL

De wedstrijdballen zijn geschonken door Daniëlle Leerssen als eerbetoon aan haar broer Hubert Leerssen. Een trouw supporter en kaderlid van RKSV Groene Ster die niet meer in ons midden is. Daarnaast is een wedstrijdbal geschonken door de heer Raymond Spoel van Sport 2000.


BORDSPONSOR WEDSTRIJD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *