Bedankt, trots en respect

Het onmogelijke werd afgelopen woensdag 30 oktober 2019 waar gemaakt door ons eigen RKSV Groene Ster, zowel binnen als buiten de witte lijnen. Eredivisionist VVV-Venlo werd na strafschoppen verslagen in de strijd om de TOTO KNVB Beker.

Binnen de lijnen leverden onze spelers en staf van Groene Ster 1 een prestatie van groot formaat. Wie had ooit gedacht dat een eredivisieclub uitgeschakeld zou worden op ons eigen sportpark Pronsebroek. Onze ploeg toonde 120 minuten lang niet alleen een enorme strijdlust, maar liet ook zien voetballend de hele wedstrijd eredivisionist VVV-Venlo aan te kunnen. Een 0-1 achterstand werd omgebogen in een 2-1 voorsprong, daarna in de slotseconden de gelijkmaker van VVV. In de noodzakelijke verlenging fier overeind gebleven en na een foutloze strafschoppenserie uiteindelijk winnaar met een heldenrol voor onze doelman. Een scenario dat niemand voor mogelijk hield.

Onze jeugdleden leverden met een fraaie line-up en een schitterende vlaggenparade een schitterende opkomst. Twee toppers uit de lagere elftallen zorgden voor een fraaie sfeeractie en Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss zorgde voor een passende muzikale omlijsting. Tot slot verdiende onze speaker een compliment dat zelfs de landelijke TV haalde.

Buiten de lijnen leverden onze vele trouwe vrijwilligers een heldendaad, ruim een week lang werden alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen om te voldoen aan stevige veiligheidseisen die aan deze wedstrijd verbonden waren en alle andere noodzakelijke aanpassingen om deze wedstrijd te kunnen organiseren. Van een apart uit-vak voor de VVV-supporters tot alle mogelijke horeca-voorzieningen en van de aanpassingen rondom het feestpaviljoen tot de uitbreidingen rondom de kassa. Op de wedstrijddag zelf waren vele tientallen vrijwilligers aanwezig voor o.a. de kassa, bonnenverkoop, horeca en toezicht.

Een speciaal woord van dank aan onze hoofdsponsor Geelen Vastgoed & Bouw en hun medewerkers. Dankzij hun bijzondere medewerking heeft de wedstrijd op ons eigen sportpark kunnen plaatsvinden, anders hadden wij moeten uitwijken. Rondom de nieuwbouw in de afrondende fase werden alle mogelijke aanpassingen verricht in het kader van de vereiste veiligheid.

Daarnaast hebben wij mogen rekenen op veel steun (financieel) van onze leveranciers en sponsoren die het mede mogelijk hebben gemaakt dit evenement te kunnen organiseren. Ook een woord van dank aan gemeente en politie voor de optimale medewerking.

Tot slot een compliment aan een fantastische publiek, jong en oud, dat als een twaalfde man achter onze ploeg stond.

Ik wil dan ook afsluiten met de woorden waar ik mee begon. Bedankt, trots en respect aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan het slagen van deze fantastische avond en het geweldige resultaat.

Namens bestuur RKSV Groene Ster

Jos JJ Op โ€™t Eijnde
Voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *