Slotfase wordt Groene Ster fataal in Gemert

Ruim tachtig minuten lang leek een degelijk spelend Groene Ster een einde te gaan maken aan de al weken ongeslagen thuisstatus van Gemert. Echter de slotminuten werden Groene Ster fataal, de thuisclub boog in negen minuten een 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning. Achteraf een dubbel verlies voor Groene Ster, want ook sterkhouder Danny Stassar moest met een ernstige hoofdblessure het veld verlaten twintig minuten voor tijd.

De openingsfase in de altijd spannende ontmoetingen tussen Gemert en Groene Ster was duidelijk voor de sterdragers. Al na veertig seconden scoorde Thom Vluggen bijna na een goede individuele actie, zijn inzet ging net voorlangs. Even later zag Chefrino Eind zijn kopbal net over gaan. Na twintig minuten nam Gemert meer het initiatief. Dit resulteerde in een gevaarlijke aanval waaruit de lepe spits Thijs van Pol zijn inzet ineens net naast zag gaan. Een minuut later bracht doelman Lennart Quaden knap redding na opnieuw een goede actie van de Gemert-topscorer.

Na een brilstand met rust opende Groene Ster zeven minuten na de pauze de score. Thom Vluggen passeerde op de linkervleugel knap zijn directe tegenstander Jens Leijten en scoorde beheerst 0-1. Hierna controleerde Groene Ster lange tijd de wedstrijd en wist Gemert nauwelijks gevaarlijk te worden. De grootste kans was er zelfs voor de groen-witten. Steff de Wit, die in de tweede helft de weer in de basis gestarte Cem Unal verving, wist op aangeven van Chefrino Eind niet de bevrijdende 0-2 te scoren. Zijn schuiver vrij voor het Gemert doel ging net naast.

Tien minuten voor tijd kreeg Gemert aan de linkerkant een vrije trap die tot hoekschop werd verwerkt. Uit die hoekschop scoorde Joop Daniëls, de kleinste speler van het veld, bij de eerste paal koppend de gelijkmaker uit het niets binnen: 1-1. Drie minuten later was de voorsprong voor Groene Ster helemaal verdampt. De lang onzichtbare Thijs van Pol liet zich niet van de bal afzetten en scoorde 2-1. Groene Ster was daarmee verslagen en moest zelfs in blessuretijd nog de 3-1 incasseren door opnieuw Thijs van Pol na dodelijk balverlies aan de kant van Groene Ster (3-1). Hierdoor verspeelde de equipe van een teleurgestelde Maurice Verbunt drie kostbare punten in Gemert afgelopen zondag, waar het ruim tachtig minuten fier overeind bleef. Doodzonde, maar de competitie gaat verder. Met twee thuiswedstrijden tegen Jong ADO Den Haag en HSC’21 op het programma zijn er weer voldoende kansen voor herstel. Met de derde nederlaag op rij en een déjà vu nadat eerder tegen Westlandia in de slotfase al een voorsprong werd vergooid, bleek nog maar eens dat de voetbalwetten in de Derde Divisie keihard zijn. Elke wedstrijd is een finale waarin iedereen er negentig minuten moet staan.

Gemert – Groene Ster 3-1 (0-0). 52. Thom Vluggen 0-1, 82. Joop Daniëls 1-1, 86. Thijs van Pol 2-1, 90+1. Thijs van Pol 3-1. Scheidsrechter: Lars van Leeuwen (Santpoort).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *