Groene Ster op zoek naar eerherstel in Gemert

Komende zondag wacht opnieuw een uitduel voor Groene Ster in de Derde Divisie Zondag als een bezoek wordt gebracht bij achtervolger Gemert. Na de verliespartijen tegen Westlandia (2-3) en ADO’20 (2-0) liggen er weer nieuwe kansen voor de manschappen van hoofdtrainer Maurice Verbunt om de rug te rechten en voor een goed resultaat te strijden.

Gemert en Groene Ster zijn al jaren geen onbekenden van elkaar. Vorig seizoen streden beide ploegen voor het kampioenschap in de hoofdklasse B waar Groene Ster uiteindelijk met de hoofdprijs er vandoor ging, mede ingezet door een succesreeks van negen winstpartijen op rij in de slotfase van het seizoen. Gemert, dat weliswaar in de competitie Groene Ster tweemaal wist te verslaan, was die Limburgse serie te machtig en volgde in de eindstand op vijf punten van kampioen Groene Ster. Via de nacompetitie wisten de Gemertenaren eveneens te promoveren nadat de tweeluiken tegen SDO en Staphorst succesvol werden doorstaan. In de Derde Divisie kennen zowel Gemert (6e plek) als Groene Ster (4e plek) een verdienstelijke start. Beide ploegen hebben een gelijk aantal punten (15), alhoewel Gemert daar een wedstrijd meer voor nodig had. Gezien de minieme verschillen op de huidige ranglijst, zo staat Hercules op een elfde plek met slechts drie punten achterstand, zullen zowel Gemert als Groene Ster het belang inzien om voor de winst te gaan om zo in de bovenste regionen te blijven bivakkeren van de Derde Divisie.

De laatste editie Gemert – Groene Ster (14 maart 2019) werd vorig seizoen in de districtsbeker gespeeld. In de achtste finale hielden beide ploegen elkaar doelpuntloos in evenwicht, waarna Groene Ster de strafschoppen met 7-8 beter wist te nemen. De groen-witten stoomden vervolgens door richting de bekerfinale waar SV TOP met 2-0 werd verslagen en de dubbel van een uiterst succesvol seizoen werd behaald. Groene Ster begon vanaf het bekerduel bij Gemert aan een ongeslagen reeks van 23 officiële duels. Een ongekende serie die uiteindelijk twee weken geleden in de Derde Divisie aan zijn einde kwam door de eerste thuisnederlaag tegen Westlandia. Ook afgelopen zondag moest Groene Ster het onderspit delven nadat ADO’20 in Heemskerk met 2-0 te sterk bleek. Met de krachten verslindende bekerwinst op eredivisionist VVV-Venlo nog in de benen kwam cupfighter Groene Ster na een busreis van bijna vier uur in de meest verre uitbeurt van het seizoen niet in de wedstrijd. De competitie dendert echter door met nog zes competitieduels (en de bekerstrijd tegen AZ) voor de winterstop. Komende zondag wacht op speeldag 11 de eerste klus. Hoofdtrainer Maurice Verbunt zal na twee nederlagen een reactie van zijn ploeg willen zien in het treffen met Gemert op het kunstgras van sportpark Molenbroek. Arbiter Lars van Leeuwen uit het Noord-Hollandse Santpoort zal om 14.00 uur voor de aftrap fluiten.

Geef u op voor de busreis naar Gemert!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Gemert. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Molenbroek
Sportlaan 9
5421 SK Gemert

Zondag 10 november 2019

Gemert – Groene Ster

Locatie: Sportpark Molenbroek

Scheidsrechter: Lars van Leeuwen uit Santpoort

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 10.30 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 11 Gemert Groene Ster 14.00 uur
10-11-2019 FC Lienden Jong ADO Den Haag 14.30 uur
Periode 1 Quick Westlandia 14.00 uur
EVV OFC 14.30 uur
DEM Blauw Geel’38 14.00 uur
Hercules Dongen 14.00 uur
UNA HSC’21 14.30 uur
OSS’20 ADO’20 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *