Groene Ster herpakt zich en verslaat Jong ADO Den Haag

Na drie nederlagen op rij heeft Groene Ster zich herpakt door afgelopen zondag het beloftenelftal van eredivisionist ADO Den Haag met 3-2 te verslaan. In een aantrekkelijke wedstrijd met twee gezichten wist Groene Ster na een 1-1 ruststand het duel in de tweede helft naar zich toe te trekken en middels twee benutte strafschoppen de belangrijke driepunter in eigen huis te houden. De groen-witten blijven daarmee in de brede subtop (zesde plaats) van de Derde Divisie Zondag vertoeven.

Op speeldag 12 was Jong ADO Den Haag te gast op sportpark Pronsebroek. De jeugdige talenten arriveerden met de spelersbus van de hoofdmacht in Heerlerheide en lieten zeker in de eerste helft zien dat er veel Haags talent schuilt in de beloftenploeg. Met veel combinatiespel en een hoge balcirculatie dicteerde de ploeg van oud-prof Virgilio Teixeira het aantrekkelijke duel. Lennart Quaden moest in de beginfase meteen zijn kunnen laten zien. De Groene Ster-doelman keerde een inzet van ADO-spits Hugo Botermans, waarna de rebound van Yahya Boussakou van de lijn werd gehaald door Dylan Zwartjes. Even later was flankaanvaller Boussakou met een flitsende actie gevaarlijk, maar weer was het Lennart Quaden die vroeg onheil vooralsnog wist te voorkomen. Nadat aan de andere kant Thom Vluggen een inzet naast zag gaan, viel binnen twee minuten twee doelpunten aan beide zijden. Eerst opende Jong ADO Den Haag de score middels een bekeken schuiver van topscorer Lance Duijvestijn (0-1). Een minuut later egaliseerde Groene Ster via Steff de Wit (1-1) na fraai voorbereidend werk van achtereenvolgens Dylan Zwartjes en Chefrino Eind.

Na de kantwisseling kwam Groene Ster sterk uit de kleedkamers, werd er uit een ander vaatje getapt en waren de rollen omgedraaid. De groen-witten wisten de Hagenezen veelvuldig vast te zetten op eigen helft en kregen daarbij een aantal kansen op de voorsprong. Eerst werd een treffer van Cem Unal nog afgekeurd vanwege buitenspel en ook een kansrijke aanval, waarbij Chefrino Eind werd vrijgespeeld door Steff de Wit, kon op het laatste moment verijdeld worden door ADO-mandekker Jamal Amofa. Laatstgenoemde bleek naderhand tot twee keer toe de hoofdrol te vervullen in de door arbiter Bilal Sahiner toegekende strafschoppen voor Groene Ster. Chefrino Eind ging sterk door op een lange bal van Roy Janssen en werd in het persoonlijke duel met Jamal Amofa tegen de vlakte gewerkt in het strafschopgebied. Cem Unal benutte het buitenkansje en zette vanaf de stip de verdiende 2-1 voorsprong op het scorebord. Jong ADO Den Haag kwam beduidend minder in het favoriete spelletje, maar wist wel via een rake vrije trap van aanvoerder Niels van Wetten voor de gelijkmaker te zorgen (2-2). Groene Ster liet het er niet bij zitten en bleef jagen op de winnende treffer. En met succes. Waar het in de vorige speelronden wel eens misging in de slotfase, kregen de sterdragers vier minuten voor het eindsignaal opnieuw een strafschop. En weer lag een persoonlijk duel tussen Chefrino Eind en Jamal Amofa ten grondslag aan de toegekende strafschop. Dit keer kaatste Dave Velraeds met Chefrino Eind in het strafschopgebied en was het Amofa die Chefrino Eind niet van de bal kreeg en in de val de bal met de hand toucheerde. Tot ontzetting van Jong ADO Den Haag wees de Osse scheidsrechter Sahiner resoluut naar de stip en was het Thom Vluggen die koeltjes bleef vanaf elf meter: 3-2. In de slotfase liet Groene Ster zich niet meer verrassen zodat de vijfde seizoenszege begroet kon worden en weer eens het zoet van een overwinning geproefd kon worden.

Komende zondag wederom een thuisduel voor Groene Ster als HSC’21 uit Haaksbergen op bezoek komt in Heerlerheide. HSC’21 staat op een derde plaats, maar heeft een verliespunt meer dan Groene Ster. Op papier weer een mooi affiche in de subtop van de Derde Divisie Zondag en voldoende redenen om ook op de laatste zondag van november de gang te maken naar sportpark Pronsebroek.

Groene Ster – Jong ADO Den Haag 3-2 (1-1). 38. Lance Duijvestijn 0-1, 40. Steff de Wit 1-1, 63. Cem Unal (strafschop) 2-1, 76. Niels van Wetten 2-2, 86. Thom Vluggen (strafschop) 3-2. Scheidsrechter: Bilal Sahiner (Oss).

Bekijk foto’s Groene Ster – Jong ADO Den Haag (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *