Geen treffers bij Groene Ster – HSC’21

Op de 13e speeldag van de Derde Divisie Zondag vielen er afgelopen zondag geen treffers te noteren bij het duel Groene Ster – HSC’21: 0-0. Ondanks dat Groene Ster met name in het laatste half uur veel druk ontwikkelde op het doel van de bezoekers, bleven doelpunten uit op sportpark Pronsebroek. De groen-witten blijven in de subtop staan met een zesde plaats op de ranglijst.

Elke wedstrijddag in de Derde Divisie moet er tot het maximum worden gegaan om een positief resultaat te boeken. Tegen Jong ADO Den Haag speelde Groene Ster een sterke tweede helft en trok uiteindelijk de 3-2 winst naar zich toe in een enerverend duel. Het duel tegen HSC’21, de nummer drie van de ranglijst, was qua schouwspel minder aantrekkelijk. De Tukkers, toch in de top drie van meest scorende ploegen, kwamen gedurende 90 minuten aanvallend niet verder dan een schamel schotje voorlangs via Stef Ottink. Groene Ster-goalie Lennart Quaden kende een rustige middag en defensief stond het bij Groene Ster als een huis. In de eerste helft kreeg Danny Stassar, na de opgelopen hoofdblessure in Gemert met masker spelend, de grootste kans. Een lange bal van Jorrit Ritzen werd door Thom Vluggen opgepikt en uit diens voorzet mikte Danny Stassar over het doel van de uit positie zijnde HSC-doelman Wouter Lankheet.

Na de thee bleef Groene Ster de aanval zoeken. Finesse in de eindpass en wat geluk in de afronding ontbeerde echter om tot een treffer te komen. Zo zeilde een schot van Thom Vluggen langs de rechterpaal en bood een mooie aanval met Dave Velraeds als aangever geen soelaas tegen de compact spelende Tukkers. Nadat ook Chefrino Eind in het strafschopgebied zijn poging zag stranden op doelman Wouter Lankheet, een poeier van Dylan Zwartjes ternauwernood door de Twentse doelman kon worden gekeerd en ook een kansrijke kopbal van Cem Unal in de handen van Lankheet belandde, werd gaandeweg al duidelijk dat er geen winnaar uit de bus ging komen in Heerlerheide op de laatste zondag van november.

Als promovendus een punt pakken tegen een ploeg die al acht jaar op divisie-niveau acteert is achteraf een aannemelijk resultaat. De teleurstelling bij de spelers over het feit dat na de winst op Jong ADO Den Haag nu genoegen moest worden genomen met een punt, tekent de ingeslagen weg van selectie en technische staf. De groen-witten blijven op de zesde plaats vertoeven en spelen komende zondag een uitduel in Veghel bij Blauw Geel’38/JUMBO. De Veghelaren staan met twee punten meer op een vierde plek en dus ligt er weer een mooie sportieve uitdaging in het verschiet voor Groene Ster om na twee uitnederlagen (ADO’20 en Gemert) in deze subtopper op vreemde bodem voor de drie punten te strijden.

Groene Ster – HSC’21 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Barry Huizinga (Leeuwarden).

Bekijk foto’s Groene Ster – HSC’21 (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *