Groene Ster op bezoek bij Blauw Geel’38

De laatste voetbalmaand van het jaar 2019 wordt komende zondag ingeluid door Groene Ster met het uitduel bij Blauw Geel’38/JUMBO in Veghel. Beide ploegen bivakkeren in de subtop van de Derde Divisie Zondag met respectievelijk een vierde en zesde plaats.

Groene Ster en Blauw Geel’38 kruisten jarenlang de degens met elkaar in de hoofdklasse B. In seizoen 2016-2017 werd de ploeg uit Veghel glansrijk kampioen en werd de stap gezet naar de Derde Divisie, het podium waar Blauw Geel’38 nu voor het derde seizoen verblijft. Groene Ster wist in dat seizoen op de slotdag van de competitie de handhaving veilig te stellen in de hoofdklasse B en doet nu als promovendus prima mee in de subtop van de Derde Divisie Zondag.

Blauw Geel’38 is met 21 punten en een vierde plek aan de beste seizoensstart bezig in de Derde Divisie Zondag. De ploeg van trainer Niels van Casteren, die komend seizoen aan zijn vijfde jaar begint in Veghel, moest op eigen bodem alleen een 0-1 nederlaag slikken tegen koploper OSS’20 en een remise toestaan tegen Dongen (1-1). Groene Ster, met twee punten minder als Blauw Geel’38, lukte het afgelopen zondag niet om het stug verdedigende HSC’21 te kloppen en bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel. Met een nieuwe speeldag in Veghel liggen er weer nieuwe kansen voor de groen-witten, alhoewel een bezoek bij Blauw Geel’38 in het verleden altijd als zeer lastig werd bestempeld. De laatste Limburgse winst in Veghel dateert van november 2011 toen Groene Ster er met een 1-2 zege (doelpunten Ronald Dassen en Dave Zafarin) vandoor ging in een wedstrijd die zich 90 minuten lang voltrok in een dichte mist. Met een optimale wedstrijdinstelling zullen de manschappen van Maurice Verbunt/Armand Mingelers/Diego Jongen komende zondag voor een soortgelijk resultaat willen gaan. Bij winst is het immers stuivertje wisselen op de ranglijst met Blauw Geel’38 en blijft een plek in de subtop in stand.

Geef u op voor de busreis naar Veghel!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.15 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Veghel. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Prins Willem Alexander
Prins Willem Alexander Sportpark
24
5461 XL Veghel

Zondag 1 december 2019

Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster

Locatie: Sportpark Prins Willem Alexander

Scheidsrechter: Luuk Timmer uit Apeldoorn

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 11.15 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 14 Hoogland Jong ADO Den Haag 14.00 uur
01-12-2019 Blauw Geel’38 Groene Ster 14.30 uur
Periode 1 HSC’21 ADO’20 14.30 uur
Quick FC Lienden 14.00 uur
EVV OSS’20 14.30 uur
DEM Hercules 14.00 uur
OFC Dongen 14.30 uur
UNA Gemert 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *