Heerlense sportclubs richten coöperatie op

Acht sportvereniging in Heerlen hebben zich verenigd in een coöperatie. Met hulp van Huis voor de Sport Limburg willen zij samen voordelen halen bij onder meer de inkoop van materialen.

Dat maakt Huis voor de Sport bekend. Het gaat om de voetbalclubs FC Hoensbroek, RKHBS, Weltania, Groene Ster en Sporting Heerlen, karateteam Timmermans, hockeyclub Nova en Club de Petanque. Met de maatschappelijke coöperatie Samen Winnen gaan de verenigingen samen inkopen en aanbesteden. Hierdoor besparen zij kosten en komen ze in aanmerking voor de regeling Bouw en Onderhoud Sport Accommodaties (BOSA) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Subsidieregeling
Deze regeling subsidieert 20 procent van de kosten als een vereniging 25.000 euro of meer in sportmaterialen of een verbouwing van de sportaccommodatie investeert. „Een dergelijke investering is voor een enkele vereniging meestal niet haalbaar”, zegt Christan Zegers, die de acht clubs namens Huis voor de Sport begeleidt. „Als coöperatie komen de verenigingen wel aan dit bedrag en kunnen zij hun subsidieaanvraag gezamenlijk bij het ministerie indienen.”

Duurzaam
Zes verenigingen uit Samen Winnen doen ook mee aan het project Verantwoord Verduurzamen van de gemeente Heerlen en Huis voor de Sport Limburg. De gemeente biedt buitensportverenigingen de kans om een inventarisatieonderzoek van hun accommodatie te laten doen. Op basis van de uitkomsten hiervan gaat de coöperatie gezamenlijk energie inkopen, slimme meters aanschaffen en de binnenverlichting door ledverlichting vervangen.

Bron: De Limburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *