Groene Ster gaat voor de winst bij VV Hoogland

Komende zondag wordt de eerste seizoenshelft in de Derde Divisie Zondag afgesloten. Voordat de bekerkoorts gaat stijgen, wacht voor Groene Ster eerst een belangrijk uitduel bij nieuwkomer VV Hoogland in de gemeente Amersfoort. Tegen de hekkensluiter van de Derde Divisie Zondag zal Groene Ster, na drie opeenvolgende remises, weer voor de volle winst willen gaan.

Hoogland timmert de laatste jaren nadrukkelijk aan de weg. Na het kampioenschap in de eerste klasse in 2016 kwam de ploeg in het seizoen 2016/2017 voor het eerste in haar bestaan uit in de hoofdklasse. Met een 15e plaats volgde een jaar later alweer degradatie naar de eerste klasse. Daarna werd tweemaal op rij de promotie bereikt via de nacompetitie. Afgelopen seizoen eindigde Hoogland op een vijfde plek in de hoofdklasse A en werden de promotieduels gehaald via een periodetitel. In de uitgedunde play-offs (in verband met het wegvallen van JVC Cuijk) wist Hoogland op knappe wijze de stap naar de Derde Divisie te bewerkstelligen door de tweeluiken tegen Halsteren en OJC Rosmalen te winnen. De ploeg van trainer Raymond Prins staat op de huidige ranglijst weliswaar met 13 punten uit 14 duels op de laatste plaats, maar in de Derde Divisie Zondag zegt dat niet zo veel. Hoogland won afgelopen zondag bij Blauw Geel’38 met 3-5 en boekte daarmee de tweede competitiezege nadat Westlandia tijdens de seizoensopening al met 1-0 was verslagen. Met verder zeven remises en een vijftal kleine nederlagen lijkt Hoogland een vooraf lastig te kloppen ploeg.

In de Derde Divisie Zondag valt voor Groene Ster dan ook geen enkel team te onderschatten. Ook op het kunstgrasveld van Hoogland zal Groene Ster weer tot het uiterste moeten gaan in de poging om drie punten mee naar huis te nemen. Op de ranglijst zijn de onderlinge verschillen te overzien, alleen koploper OSS’20 kent een fikse voorsprong en lijkt ongenaakbaar op de titel af te stevenen. Om vooral naar boven te blijven kijken zal Groene Ster, na drie opeenvolgende remises (HSC’21, Blauw Geel’38, UNA), weer eens aan de winnende kant van de score willen zitten. Het treffen met Hoogland is voor de sterdragers het 30e competitieduel van het kalenderjaar 2019 met tot nu toe 16 keer winst, 8 remises en slechts 5 nederlagen. Voordat heel Groene Ster zich opmaakt voor de cupkraker tegen eredivisionist AZ zal eerst zondagmiddag een goed resultaat het uitgangspunt zijn. Arbiter Jorn te Kloeze, die eerder de Limburgse derby Groene Ster – EVV floot, zal om 14.00 uur voor de aftrap fluiten op sportpark Langenoord.

Geef u op voor de busreis naar Amersfoort!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 09.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Amersfoort. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Langenoord
Sportlaan 30
3828 AZ Hoogland

Zondag 15 december 2019

Hoogland – Groene Ster

Locatie: Sportpark Langenoord

Scheidsrechter: Jorn te Kloeze uit Middenmeer

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 09.45 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 16 Hoogland Groene Ster 14.00 uur
15-12-2019 Quick ADO’20 14.00 uur
Periode 1 EVV FC Lienden 18.00 uur zaterdag 14-12-19
DEM Gemert 14.00 uur
OFC Blauw Geel’38 14.30 uur
UNA Dongen 14.30 uur
OSS’20 Hercules 14.30 uur
Westlandia Jong ADO Den Haag 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *