Groene Ster laat winst glippen in blessuretijd

Groene Ster liet afgelopen zondag tegen UNA twee kostbare punten liggen en zag in blessuretijd een comfortabele 2-0 voorsprong en daarmee een zeker lijkende zege alsnog eindigen in een 2-2 gelijkspel.

Het ene gelijkspel is het andere niet. Vorige week behaalde Groene Ster op bezoek bij Blauw Geel’38 een 1-1 gelijkspel en vertrok, gezien de kansenverhoudingen, niet ontevreden met een punt terug naar Limburg. Hoe anders was dat afgelopen zondagmiddag in het laatste thuisduel van 2019. Tegen UNA begon Groene Ster voortvarend met enkele gevaarlijke momenten voor het vijandelijke doel. Na een interceptie op het middenveld van Thom Vluggen werd een schotpoging van Cem Unal door UNA-doelman Yannick Derix met de voet tot hoekschop verwerkt. Even later was Groene Ster wederom dicht bij de openingstreffer. De voorzet van Thom Vluggen werd door Cem Unal van dichtbij over de lat getikt. De voorsprong voor de groen-witten kwam er toch. Arbiter Thijs Voncken bestrafte een overtreding van Lex van Dijk met een vrije trap voor Groene Ster net buiten het strafschopgebied. Dylan Zwartjes toonde zijn kunnen en schoot de bal onberispelijk in de linkerhoek buiten bereik van UNA-doelman en oud-prof Yannick Derix: 1-0. Voor de thee werd een schot van Maikel van Kesteren een prooi voor Derix en werd ook de inzet van Chefrino Eind gekeerd door de UNA-goalie.

In de tweede helft kreeg Groene Ster meteen een goede mogelijkheid op de 2-0. Na een dieptepass van Maikel van Kesteren verscheen Steff de Wit voor het UNA-doel. Zijn lob ontbeerde echter de juiste richting om succesvol te kunnen worden. Nadat UNA via een schot op de paal van Rob van Boekel bijna de gelijkmaker wist te scoren, zocht Groene Ster weer veelvuldig de aanval op zoek naar uitbreiding van de score. Een kopbal van Chefrino Eind zeilde over en een vloeiende combinatie tussen Roy Janssen, Chefrino Eind en Thom Vluggen werd door laatstgenoemde te ver doorgevoerd waardoor de UNA-defensie kon uitverdedigen. Groene Ster bleef jagen op de tweede treffer en wist, ondanks veel dreiging en diverse kansen, vooralsnog geen afstand te nemen. Drie minuten voor de reguliere speeltijd kregen de groen-witten de beloning via de hardwerkende Cem Unal, die een rebound benutte nadat de bekeken inzet van Thom Vluggen op de paal eindigde en de UNA-defensie de bal niet weg kreeg: 2-0. UNA, dat een week eerder nog Gemert met 5-1 van de mat speelde, richtte ze in de ultieme slotfase toch nog op. De aansluitingstreffer van Thomas Horsten in de eerste minuut van de blessuretijd bracht de spanning ineens terug (2-1) en tot ongeloof van alles en iedereen wat Groene Ster is, viel in de slotminuut van de extra tijd ook nog de 2-2 via invaller Sil van Herwijnen. De aftrap door Groene Ster werd vervolgens nog wel gedaan, maar betekende ook meteen het eindsignaal van arbiter Voncken.

De derde opeenvolgende remise voor Groene Ster voelde deze keer aan als een nederlaag en leidde tot veel teleurgestelde gezichten. In een duel waarin Groene Ster een goede partij op de mat legde en nog maar eens aantoonde het voetbal in de Derde Divisie aan te kunnen, verdween door twee onachtzaamheden in extremis toch nog de voorsprong. Komende zondag kan weer voor de winst gestreden worden in het laatste competitieduel van de eerste seizoenshelft. Voor de groen-witten wacht dan het uitduel in Amersfoort bij Hoogland. De hekkensluiter van de Derde Divisie Zondag won afgelopen zondag met 3-5 bij Blauw Geel’38 en zal een niet te onderschatten opponent zijn voor de equipe van Maurice Verbunt.

Groene Ster – UNA 2-2 (1-0). 33. Dylan Zwartjes 1-0, 87. Cem Unal 2-0, 90+1. Thomas Horsten 2-1, 90+5. Sil van Herwijnen 2-2. Scheidsrechter: Thijs Voncken (Hulsberg).

Bekijk foto’s Groene Ster – UNA (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *