Cupfighter Groene Ster naar medekoploper Eredivisie

Woensdagavond is het zover! Groene Ster gaat dan op bezoek bij profclub AZ, medekoploper in de Eredivisie, voor het fraaie bekertreffen in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Na de geweldige stunt tegen VVV-Venlo in de eerste ronde wacht voor Groene Ster wederom een fraai affiche tegen een eredivisionist. Met AZ wacht een gigantische klus, maar bovenal een mooi voetbalfeest voor iedereen die Groene Ster een warm hart toedraagt.

Groene Ster sluit woensdagavond een succesvol 2019 af met het toetje in de landelijke beker. Kampioen in de hoofdklasse B, winnaar van de districtsbeker, een plek in het linkerrijtje van de Derde Divisie en als sluitstuk de naam van cupfighter volop eer aan gedaan in de landelijke TOTO KNVB Beker. Na thuisduels tegen Winsum (5-0), Kloetinge (2-0) en VVV-Venlo (2-2 en 4-2 winst na strafschoppen) kwam er door loting van doelman Lennart Quaden een uitduel uit de koker tegen de Alkmaarse profclub. Groene Ster lootte in de laatste vier seizoenen louter thuisduels in de TOTO KNVB Beker en speelde voor het laatst op vreemde bodem in seizoen 2012-2013 toen in Veenendaal tegen huidig tweededivisionist GVVV werd gespeeld (4-0 nederlaag). Samen met de bekerclash tegen AZ speelde Groene Ster in de laatste 12 maanden voor de derde keer een bekerwedstrijd tegen een ploeg uit de Eredivisie. Na 31 oktober 2018 (Heerenveen), 30 oktober 2019 (VVV-Venlo) zal ook de datum 18 december 2019 dikgedrukt in de clubgeschiedenis van Groene Ster komen te staan. Een prestatie van formaat.

Natuurlijk kijkt het keurkorps van Maurice Verbunt vol ontzag op tegen zo’n gerenommeerde topploeg, en zijn ze bij voorbaat de overtreffende trap van underdog. Maar zoals iedere oprechte sportman eigen is, is je op voorhand gewonnen geven bij de suprematie van de tegenstander, absoluut geen optie. Groene Ster zal met een extra motivatie het uiterste van zichzelf willen halen en de huid zo duur mogelijk verkopen. Vooral genieten van het bekerduel zal de hoofdboodschap zijn van de technische staf aan de selectie. Als amateurvoetballer voetballen in een groot stadion maak je immers niet vaak mee.

AZ wist de beker al eerder te winnen in 1978, 1981, 1982 en 2013 en komt dit seizoen voor de eerste keer in actie in de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Arne Slot achterhaalde Ajax afgelopen zondag door bij terugkeer in het eigen AFAS Stadion de Amsterdammers met 1-0 te verslaan. Verder wist AZ te overwinteren in Europa, maakten een aantal spelers al eens deel uit van het Nederlands Elftal en is doelman Marco Bizot een niet te passeren goalie met slechts 8 tegentreffers in de Eredivisie.

Woensdagmiddag reizen vanaf klokslag 15.00 uur ruim 400 supporters vanuit Heerlerheide mee naar Alkmaar om Groene Ster te steunen in deze bekerstrijd en er een onvergetelijke voetbalavond van te maken. Een fraaie apotheose van een op vele fronten succesvol en enerverend voetbaljaar voor Groene Ster.


Woensdag 18 december 2019

AZ – Groene Ster

Locatie: AFAS Stadion

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Assistent-scheidsrechters: Nicky Siebert en Don Frijn

Vierde official: Marc Nagtegaal

aanvang: 19.45 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *