Onnodige nederlaag Groene Ster bij Hoogland

Groene Ster sloot op zondag 15 december 2019 de eerste seizoenshelft in de Derde Divisie Zondag af met een teleurstellende 2-1 nederlaag op bezoek bij nieuwkomer Hoogland. Een onnodige verliespartij in een wedstrijd waarin Groene Ster de eerste helft verzuimde de 0-1 voorsprong uit te bouwen en Hoogland kort in de tweede helft tweemaal wist toe te slaan. Groene Ster sluit als promovendus de eerste helft van de competitie af op een zevende plaats.

In het laatste competitieduel van 2019 toog Groene Ster naar Hoogland voor het treffen tussen twee promovendi uit de hoofdklassen. Groene Ster als kampioen van de zondag hoofdklasse B en Hoogland als promovendus nadat vorig seizoen de nacompetitie werd gewonnen door in de tweeluiken met Halsteren en OJC Rosmalen de promotie te bewerkstelligen. Op het kunstgras van sportpark Langenoord had Groene Ster, dat in de defensie de zieke Kjell Knops moest missen, in de eerste helft weinig te duchten van Hoogland. De 0-1 voorsprong via Chefrino Eind, die een bekeken pass van aanvoerder Maikel van Kesteren bekwaam wist af te ronden, was dan ook een logisch gevolg van het geboden spelverloop. Na die vroege openingstreffer verzuimde Groene Ster om de voorsprong te vergroten. Chefrino Eind en Steff de Wit faalden in kansrijke positie. Die missers kwam de equipe van Maurice Verbunt duur te staan.

Groene Ster kwam in de tweede helft niet goed uit de kleedkamers. Meteen na rust viel er te veel ruimte aan de linkerkant en kwam Hoogland via Oskar van Logtestijn langszij: 1-1. Korte tijd later kreeg libero Jorrit Ritzen de bal ongelukkig tegen de hand waarna Coen Heus de door arbiter Jorn te Kloeze toegekende strafschop benutte: 2-1. Vanuit de rol van achtervolger probeerde Groene Ster het resultaat om te buigen. Ondanks een aantal mogelijkheden in de slotfase kwam de gelijkmaker niet tot stand, waardoor de laatste wedstrijd voor de korte winterpauze in een deceptie eindigde voor de sterdragers.

Groene Ster zal de competitie in de Derde Divisie Zondag hervatten op zondag 12 januari 2020 als de ongeslagen koploper OSS’20 op bezoek komt in Heerlerheide. Dan zijn alle 16 tegenstanders geweest en begint op zondag 19 januari 2020 de terugronde en tevens tweede periode met een uitduel bij OFC in Oostzaan. In de korte winterpauze speelt Groene Ster op zondag 5 januari 2020 een oefenduel op het eigen sportpark Pronsebroek tegen Jong Roda JC (aanvang: 12.00 uur).

Hoogland – Groene Ster 2-1 (0-1). 12. Chefrino Eind 0-1, 49. Oskar van Logtestijn 1-1, 54. Coen Heus (strafschop) 2-1. Scheidsrechter: Jorn te Kloeze (Middenmeer).

Foto’s Hoogland – Groene Ster (bron: Antoon Pruijn)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *