Groene Ster hervat competitie met kleine nederlaag tegen koploper OSS’20

Groene Ster heeft de competitie in de Derde Divisie Zondag hervat met een kleine 0-1 thuisnederlaag tegen de ongeslagen koploper OSS’20. De eerste wedstrijd na de korte winterpauze eindigde derhalve in mineur, alhoewel Groene Ster zeker op basis van de tweede helft meer recht had op een positief resultaat. De beloning in de vorm van een of meerdere punten bleef echter uit.

Waar zich de nederlaag in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop bij de toenmalige hekkensluiter Hoogland vooral als onnodig kenmerkte, was bij het treffen met OSS’20 vooral het geluk even niet aan de zijde van Groene Ster. De groen-witten moesten na een kwartier in de achtervolging nadat OSS’20 via aanvaller Jos Peltzer op een 0-1 voorsprong kwam. De topscorer van de Derde Divisie Zondag kreeg de bal in een duel met Jorrit Ritzen ietwat gelukkig mee, waarna het schot in de verre hoek Groene Ster op achterstand bracht. Groene Ster probeerde in de eerste helft wel aanvallend druk te zetten, maar tot echte kansen leidde dat niet. Een vrije trap van Dylan Zwartjes vloog over het doel en een inzet van Roy Janssen eindigde in de handen van OSS’20-doelman Rick van der Leest. Aan de andere kant maakte Groene Ster-goalie Lennart Quaden een schot van Brian Campman onschadelijk.

Na de thee ging Groene Ster nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. De ongeslagen lijstaanvoerder OSS’20 moest achteruit en verscheen in het tweede deel van de wedstrijd amper voor de goal van Lennart Quaden. Groene Ster kreeg een aantal mogelijkheden. Zo belandde een vrije trap van Dylan Zwartjes naast de linkerpaal en kwam Cem Unal een teenlengte te kort om gevaar te kunnen stichten in het strafschopgebied. De grootste kans aan de zijde van Groene Ster kwam in het laatste kwartier van de wedstrijd. Op het moment dat Groene Ster va banque ging spelen en libero Jorrit Ritzen mee ging naar de frontlinie kopte de toekomstig assistent-trainer een hoekschop van invaller Steff de Wit op de lat. Ook de kansrijke kopbal van Chefrino Eind uit een hoekschop van Dylan Zwartjes kreeg geen succesvol einde en scheerde over de lat. Met de elf hoekschoppen ten spijt zocht Groene Ster teleurgesteld de kleedkamers op met de eerste nederlaag van 2020 en de wetenschap dat er meer in had gezeten tegen de ongenaakbare koploper OSS’20.

Met de competitie precies halverwege (16 duels) blijft Groene Ster op plek 7 van de Derde Divisie Zondag. Komende zondag liggen er weer nieuwe kansen als de tweede periode start met een uitduel bij OFC in Oostzaan, de nummer 2 van de huidige ranglijst.

Groene Ster – OSS’20 0-1 (0-1). 15. Jos Peltzer 0-1. Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim (Oirschot).

Bekijk foto’s Groene Ster – OSS’20 (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *