Groene Ster start tweede periode bij veelbesproken OFC

Komende zondag start de tweede periode in de Derde Divisie Zondag als Groene Ster een bezoek brengt aan OFC in Oostzaan, de nummer 2 van de ranglijst. Na het treffen met OSS’20 wederom een opponent voor Groene Ster uit de bovenste regionen.

Het doorgaan van het duel OFC – Groene Ster hing afgelopen vrijdag nog aan een zijden draadje. Vrijdagmorgen besloot de gemeente het sportpark van OFC vier weken te sluiten, omdat de openbare veiligheid onvoldoende zou kunnen worden gewaarborgd. Aanleiding voor het besluit van de gemeente is een aantal recente publicaties over “een mogelijke link tussen OFC, aangetroffen handgranaten, schietpartijen, een veroordeling wegens witwassen en een ontbrekende transparantie over de geldstromen van de club”. Bezoekers van de club en omwonenden zouden zich daardoor niet veilig voelen. Om afsluiting van het OFC-complex dit weekend te voorkomen, spande de Oostzaanse voetbalclub een kort geding aan tegen de gemeente. De kortgedingrechter in Noord-Holland bepaalde vrijdagavond dat het complex van OFC zo snel mogelijk weer open moest zijn, totdat een bestuursrechter dinsdagmiddag over dat voornemen heeft geoordeeld.

Er kan dus gewoon gevoetbald worden komende zondag. OFC hervatte vorige week de tweede seizoenshelft met een ruime 0-4 winst bij HSC’21, eveneens een hoogvlieger op de ranglijst. Groene Ster verloor met minimaal verschil van de ongenaakbare koploper OSS’20 (0-1) in een wedstrijd waar achteraf meer uit te halen viel. Op bezoek bij OFC in Oostzaan zal de equipe van Maurice Verbunt zich weer tot de tanden toe moeten wapenen voor een goed resultaat. De eerste confrontatie tegen OFC leverde Groene Ster de debuutwinst op in de Derde Divisie Zondag. In de zengende hitte werden de Oostzaners met 2-1 geklopt op sportpark Pronsebroek door rake strafschoppen van Thom Vluggen en Cem Unal.

Geef u op voor de busreis naar Oostzaan!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Oostzaan. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark OFC
Twiskeweg 1
1511 BZ Oostzaan

Zondag 19 januari 2020

OFC – Groene Ster

Locatie: Sportpark OFC

Scheidsrechter: Johan Jensch uit Almere

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 10.00 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 18 OFC Groene Ster 14.30 uur
19-01-2020 EVV Dongen 14.30 uur
Periode 2 UNA Blauw Geel’38 19.30 uur zaterdag 18-01-20
Hercules FC Lienden 14.00 uur
Quick HSC’21 14.00 uur
DEM ADO’20 14.00 uur
OSS’20 Gemert 14.30 uur
Westlandia Hoogland 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *