Groene Ster voor eigen publiek tegen Gemert

Komende zondag ontvangt Groene Ster op het eigen sportpark Pronsebroek oude bekende Gemert, de nummer drie van de ranglijst. Na twee nederlagen (OSS’20 en OFC) voor de groen-witten wacht op de laatste zondag van januari wederom een ploeg uit de top drie van de Derde Divisie Zondag. Het duel tegen Gemert zal door de manschappen van Maurice Verbunt aangegrepen moeten worden om de jacht op eerherstel te openen.

Groene Ster kende een pittige seizoenshervatting met als resultaat een ongelukkige 0-1 nederlaag tegen de ongenaakbare koploper OSS’20 en de terechte 4-0 verliespartij in Oostzaan tegen een sterk voetballend OFC. Elke wedstrijd in de Derde Divisie is echter weer een nieuwe sportieve uitdaging, zo ook komende zondag als Gemert de tegenstander is. De Gemertenaren verblijven als promovendus op een verdienstelijke derde stek, Groene Ster is na een sterk begin inmiddels enkele plaatsen gezakt op de ranglijst. Lang naar de stand staren heeft echter weinig zin, de verschillen zijn niet onoverbrugbaar en met een goede reeks kan de vlag er al snel weer anders bij hangen. Gemert hervatte de tweede helft van de competitie met een 2-0 thuiszege op Westlandia en verloor afgelopen zondag (na een 1-2 voorsprong met rust) alsnog bij lijstaanvoerder OSS’20 (4-2). De Gemertenaren zijn vooral in eigen huis onverslaanbaar, iets wat Groene Ster ook ervaarde in de eerste ontmoeting van 10 november 2019. Na 80 minuten voetbal leidde Groene Ster in Gemert met 0-1 en was er geen vuiltje aan de lucht. In de laatste tien minuten ging het vervolgens alsnog mis met een 3-1 nederlaag als gevolg.

Zondag zal trainer Maurice Verbunt weer de volledige focus en strijdbaarheid eisen van zijn ploeg om na een magere reeks in de competitie (twee punten uit de laatste vijf duels) weer eens het zoet van een overwinning te proeven. Inmiddels treffen beide ploegen elkaar al voor de vierde keer (drie keer competitie, eenmaal districtsbeker) binnen een jaar, waarbij de onderlinge confrontaties veelal een boeiend schouwspel opleveren voor de supporter. Voor wat betreft de historische resultaten van de editie Groene Ster – Gemert kijken we terug in de hoofdklasse B. In de vele ontmoetingen wisten de groen-witten slechts tweemaal de volle buit op sportpark Pronsebroek te houden. In seizoen 2003-2004 behaalde Groene Ster een 4-3 thuiszege en in seizoen 2011-2012 versloeg Groene Ster de latere kampioen Gemert met 2-0. Kan Groene Ster in de editie van seizoen 2019-2020 ook aan de goede kant van de score blijven?

Wij nodigen iedereen van harte uit om zondagmiddag naar sportpark Pronsebroek te komen om het vlaggenschip van Groene Ster te ondersteunen als 12e man. Aftrap: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!


Zondag 26 januari 2020

Groene Ster – Gemert

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Jerôme Vries uit Bunde

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 19 Jong ADO Den Haag UNA 14.30 uur
26-01-2020 Groene Ster Gemert 14.30 uur
Periode 2 ADO’20 OSS’20 14.00 uur
Hoogland EVV 14.00 uur
Dongen Hercules 14.00 uur
Blauw Geel’38 Quick 14.30 uur
HSC’21 DEM 14.30 uur
Westlandia OFC 14.00 uur

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 26 januari 2020 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Gemert 1 Mike Moens pupil van de week. Mike is 10 jaar en zit op basisschool Cortemich. Mike speelt in JO11-3 welk team getraind wordt door Danny van der Velden en Cindy Biermans. Zijn favoriete club is Real Madrid en zijn favoriete speler is Eden Hazard. Mike voorspelt een 3-2 overwinning voor Groene Ster tegen Gemert.

 

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK en sponsor wedstrijdbal


BORDSPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *