Groene Ster verslaat Gemert en grijpt eerste punten in 2020

Groene Ster heeft de mindere serie in de Derde Divisie Zondag een halt toegeroepen door op eigen veld af te rekenen met Gemert: 2-0. In een wedstrijd waarin een resultaat noodzakelijk was, speelde Groene Ster vanaf de eerste minuten met het mes tussen de tanden en scoorde nu ook op de belangrijke momenten. Vlak voor rust opende Thom Vluggen de score met een rake kopbal, waarna Chefrino Eind in de slotfase met een droge knal de wedstrijd definitief besliste in het voordeel van Groene Ster.

Groene Ster en Gemert troffen elkaar afgelopen zondag alweer voor de vierde keer binnen een jaar. Vorig seizoen in februari 2019 won Gemert in Heerlerheide met 0-3, voor de districtsbeker wist Groene Ster in Gemert na strafschoppen succes te behalen en in de eerste confrontatie in de Derde Divisie Zondag verloor Groene Ster na een 0-1 voorsprong alsnog met 3-1 in Gemert. Waar in het uitduel Thom Vluggen namens Groene Ster vlak na rust voor de opening zorgde, wist de flankaanvaller ook in het thuisduel de ban te breken. Uit een haarscherpe hoekschop van Dylan Zwartjes kopte Thom Vluggen vlak voor rust de bal bij de tweede paal feilloos tegen de touwen: 1-0. De voorsprong voor Groene Ster kwam op een uiterst belangrijk moment en was verdiend, aangezien de brigade van Maurice Verbunt ook de meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Na een eerste gevaar via Gemert-goalgetter Thijs van Pol, wiens kopbal door Groene Ster-doelman Lennart Quaden uit de hoek werd getikt, was het Groene Ster dat voor de openingstreffer al dicht bij een doelpunt was. Zo belandde in de eerste helft een pegel van captain Maikel van Kesteren op de lat en hadden de kopballen van Cem Unal (over de lat) en Chefrino Eind (in handen van Gemert-doelman Bono Barten) een beter lot verdiend.

In de tweede helft ontspon zich een aantrekkelijk schouwspel met Gemert jagend op de gelijkmaker en een geconcentreerd spelend Groene Ster dat weinig kansen weggaf. En bij de momenten waar de bezoekers dreigend voor de goal verschenen, gaf de Groene Ster-defensie geen krimp en werd het grootste gevaar in de persoon van Gemert-topscorer Thijs van Pol vakkundig aan banden gelegd door Kjell Knops en Dylan Zwartjes. In het laatste kwartier ging Gemert met een aanvallende wissel wat meer ruimte weg geven en was Groene Ster meteen gevaarlijk nadat een schotpoging van Steff de Wit via de vingertoppen van Bono Barten en de lat tot hoekschop werd verwerkt. Het bleek echter uitstel van executie voor Gemert, want in de slotfase maakte Chefrino Eind aan alle onzekerheid een einde door met een verwoestende uithaal de 2-0 op het scorebord te zetten.

Groene Ster boekt een welkome eerste driepunter van 2020 tegen Gemert, een tegenstander waar de groen-witten in de laatste jaren maar weinig resultaat konden boeken. De winst is tevens een prima opmaat richting de enige Limburgse derby in de Derde Divisie Zondag. Komende zaterdagavond gaat Groene Ster op bezoek bij EVV in Echt. Beide ploegen bivakkeren in de middenmoot van de ranglijst met 24 punten uit 18 duels. Aftrap op sportpark In de Bandert is om 19.30 uur. Uw support is welkom!

Groene Ster – Gemert 2-0 (1-0). 43. Thom Vluggen 1-0, 82. Chefrino Eind 2-0. Scheidsrechter: Jerรดme Vries (Bunde).

Bekijk foto’s Groene Ster – Gemert (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *