Selectienieuws: Aanvoerder Maikel van Kesteren en Chefrino Eind blijven sterdrager

Na de definitieve samenstelling van de technische staf voor het seizoen 2020-2021 is de technische commissie gestart met de samenstelling van de selectie van de hoofdmacht voor het nieuwe seizoen. In de komende weken en maanden zullen wij u in deze nieuwsrubriek de spelers die blijven, de nieuwkomers en vertrekkers publiceren.

Aanvoerder Maikel van Kesteren (33) gaat in seizoen 2020-2021 beginnen aan zijn 14e seizoen bij Groene Ster. Ja, u leest het goed, het 14e seizoen waarin Maikel t/m afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd bij EVV 437 officiële wedstrijden speelde in het shirt van Groene Ster. In die wedstrijden scoorde de middenvelder 109 officiële treffers. Ongekende cijfers voor ons clubicoon, die al geruime tijd de ongenaakbare recordhouder is in het spelersklassement wat betreft de meest gespeelde officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Groene Ster. Maikel hakte een aantal weken geleden de knoop door om ook volgend seizoen zijn ongekende reeks seizoenen te continueren en er een jaar aan vast te plakken. De captain van onze hoofdmacht is met zijn nimmer aflatende inzet en voetbalkwaliteiten een belangrijke schakel tussen verdediging en aanval.

Ook Chefrino Eind (29) blijft sterdrager en gaat komend seizoen starten aan zijn derde seizoen bij Groene Ster. De topscorer van de Groentjes was in seizoen 2012-2013 al een jaar bij Groene Ster en maakte vorig seizoen zijn comeback op sportpark Pronsebroek. Chefrino Eind kende vorig seizoen een uniek jaar op sportief vlak. Naast de titel in de hoofdklasse B en de districtsbeker met Groene Ster op het veld wist Chefrino ook in de zaal succes te oogsten met het kampioenschap in de topklasse en de districtsbeker met zijn ploeg ZVV Awt-Gelaen. Chefrino is met zijn snelheid en fysiek een sterk aanvallend aanspeelpunt in de ploeg van Maurice Verbunt en liet vorig seizoen al zien met 20 officiële doelpunten een neusje voor de goal te hebben.

De technische commissie van Groene Ster is uitermate content dat met Maikel en Chefrino twee ervaren sterkhouders behouden blijven voor de club met het oog tot de stabiele groei als derdedivisionist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *