Groene Ster ook in Den Haag met lege handen

Groene Ster verloor afgelopen zondag ook de derde wedstrijd op vreemde bodem in 2020. In Den Haag klopte runner-up Jong ADO Den Haag de sterdragers met 3-1. Sem Steijn, de zoon van oud-VVV trainer Maurice Steijn, had een hoofdaandeel in de overwinning van de thuisclub met twee doelpunten.

Onder barre weersomstandigheden met storm Dennis en vooral in de tweede helft onophoudelijke regen deden beide ploegen lange tijd niet veel voor elkaar onder. Op sportpark De Aftrap kreeg Groene Ster, dat aantrad zonder de verdedigers Jorrit Ritzen en Kjell Knops, in het eerste bedrijf een viertal goede mogelijkheden via aanvoerder Maikel van Kesteren, Steff de Wit, Chefrino Eind en Thom Vluggen. Echter de Haagse doelman Wesley Storm, de lat en een Haagse verdediger op de lijn voorkwamen een doelpunt voor Groene Ster. De Haagse beloften, met een aantal in de winterstop nieuw aangetrokken spelers in de basis, waren daarentegen doortastender voor de goal. Nadat een inzet uit een snelle combinatie gestopt werd door doelman Lennart Quaden, was het Sem Steijn die de 1-0 liet aantekenen. De jeugdige aanvaller maakte in de winterpauze zijn comeback bij ADO Den Haag na een vervroegde terugkeer uit de Verenigde Arabische Emiraten. De protesten vanwege buitenspel van Groene Ster zijde waren tevergeefs, arbiter Gijs Stevens wees resoluut naar het midden.

In de tweede helft bleef Groene Ster brutaal in de aanval, dit resulteerde dan ook in de meer dan verdiende gelijkmaker na een uur voetbal. Uit een voorzet van Dylan Zwartjes scoorde middenvelder Roy Janssen de gelijkmaker en zijn eerste competitietreffer: 1-1. Hierna was Groene Ster dicht bij een voorsprong. Chefrino Eind werd door Dave Velraeds de diepte in gestuurd, brak vervolgens op links door met Steff de Wit en Thom Vluggen vrij voor het Haagse doel, maar gescoord werd er niet. Zoals vaker de laatste wedstrijden viel het doelpunt aan de andere kant. Deze keer in de 83e minuut toen opnieuw Sem Steijn met een steekpass werd vrijgespeeld en de 2-1 scoorde. Ver in de blessuretijd bepaalde Lance Duijvestijn de eindstand op 3-1. Meteen hierna klonk het laatste fluitsignaal en stapte Groene Ster teleurgesteld van het veld af om uiteindelijk met lege handen vanuit de Hofstad naar Limburg te reizen.

Na de carnaval kan Groene Ster op zondag 1 maart 2020 de rug weer rechten als op het eigen sportpark Pronsebroek FC Lienden de tegenstander is. In de belangrijke maand maart staan voor Groene Ster drie thuisduels (FC Lienden, Hoogland, Blauw Geel’38) en twee uitduels (OSS’20 en Westlandia) op de agenda.

Jong ADO Den Haag – Groene Ster 3-1 (1-0). 23. Sem Steijn 1-0, 66. Roy Janssen 1-1, 83. Sem Steijn 2-1, 90+3. Lance Duijvestijn 3-1. Scheidsrechter: Gijs Stevens (Budel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *