Groene Ster houdt volle buit in eigen huis tegen FC Lienden

Groene Ster heeft de competitie in de Derde Divisie Zondag hervat met een belangrijke 3-1 overwinning op hekkensluiter FC Lienden. Na een 0-0 ruststand gebeurde er in de tweede helft beduidend meer en wist Groene Ster uiteindelijk de broodnodige winst naar zich toe te trekken. Na een 2-0 voorsprong via Thom Vluggen en Aleksandar Stankov leek FC Lienden via een benutte strafschop het nog spannend te gaan maken, maar vlak voor het eindsignaal maakte Steff de Wit aan alle onzekerheid een einde door de beslissende 3-1 te scoren.

Na een puntloze maand februari was het zaak voor Groene Ster om tegen FC Lienden koste wat kost de drie punten in eigen huis te houden. Zonder de geblesseerde Kjell Knops (die in het centrum van de verdediging prima werd vervangen door Sebastiaan de Jongh) en Roy Janssen (geschorst) creëerde Groene Ster in de eerste helft enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te pakken. De voor het eerst in de basis gestarte aanvaller Aleksandar Stankov zag in zijn eerste doelpoging de bal aan de linkerpaal voorbij gaan en ook een actie van Chefrino Eind kon ternauwernood door Lienden-verdediger Shanon Carmelia worden verhinderd. FC Lienden, dat in een vroeg stadium te kennen gaf vanwege het opstappen van bestuur en sponsoring volgend seizoen te stoppen met voetballen in de Derde Divisie, herbergt genoeg voetballend vermogen in de ploeg. De doeltreffendheid voor de goal laat echter te wensen over, getuige de minst scorende voorhoede (15 doelpunten) in deze klasse. Groene Ster en FC Lienden gingen op sportpark Pronsebroek de rust in met een 0-0 tussenstand, aangezien ook de equipe van Maurice Verbunt vooralsnog het net niet wist te vinden. Na een uitbraak strandde Aleksandar Stankov op de Lienden-defensie en kon de kopbal van Chefrino Eind Lienden-goalie Menno Heus niet verontrusten.

Amper uit de nieuwe kleedaccommodatie, die voor het eerst bij een officiële wedstrijd van Groene Ster 1 werd gebruikt, liet Groene Ster in het begin van de tweede helft al snel de openingstreffer aantekenen. Een hoekschop van Dylan Zwartjes werd door Thom Vluggen op waarde geschat met een rake kopbal en de 1-0 voorsprong. Een kopie van de openingstreffer van het laatst gewonnen thuisduel tegen Gemert en voor Groene Ster het startsein om snel op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Die kwam er ook bijna, maar de kopbal van Chefrino Eind werd door interventie van de lat en de vingertoppen van Lienden-doelman Menno Heus niet tot doelpunt gepromoveerd. Waar in eerste instantie Thom Vluggen nog strandde op de benen van de Lienden-sluitpost, verscheen na een dik uur toch de 2-0 op het scorebord. Na een afgeslagen hoekschop belandde de bal via een voorzet van Dylan Zwartjes en een Lienden-verdediger voor de voeten van Aleksandar Stankov, die vervolgens van dichtbij raak wist te schieten: 2-0. Daarna volgde een rommelige fase waarin arbiter Huizinga Groene Ster een strafschop onthield nadat Lienden-doelman Menno Heus Groene Ster-aanvaller Aleksandar Stankov de weg naar een leeg doel versperde met een overtreding. Plotseling lag de bal aan de andere kant wel op de stip toen Sebastiaan de Jongh invaller Guytho Mijland ten val bracht. FC Lienden-aanvoerder Milad Intezar benutte de strafshop koeltjes: 2-1. De slotfase leek daardoor nog even spannend te worden, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd tikte de bedrijvige Steff de Wit een voorzet van Chefrino Eind in het doel, waardoor de terechte 3-1 zege voor een hardwerkend Groene Ster de boeken in kon gaan.

Met de welkome driepunter stijgt Groene Ster een plaatsje (10e plaats) op de ranglijst waarin het ongemeend spannend is met veel ploegen in een grote middenmoot en binnen een overbrugbare afstand van elkaar. Komende zondag wacht in Oss een fikse uitdaging voor de groen-witten als een bezoek wordt gebracht bij de ongenaakbaar aan kop vertoevende lijstaanvoerder OSS’20.

Groene Ster – FC Lienden 3-1 (0-0). 47. Thom Vluggen 1-0, 65. Aleksandar Stankov 2-0, 77. Milad Intezar (strafschop) 2-1, 90. Steff de Wit 3-1. Scheidsrechter: Barry Huizinga (Leeuwarden).

Bekijk foto’s Groene Ster – FC Lienden (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *