Twee sterke periodes Groene Ster te weinig tegen koploper

Met de thuiswedstrijd tegen koploper OSS’20 amper twee maanden geleden nog vers in het geheugen, speelde Groene Ster gisteren in het Brabantse Oss opnieuw tegen de lijstaanvoerder. Ondanks twee sterke fases in de wedstrijd moesten de groen-witten opnieuw hun meerdere erkennen in de ongenaakbare koploper en aanstaande kampioen. Na een 2-0 achterstand met rust verloor Groene Ster uiteindelijk met 3-1.

In de openingsfase was het Groene Ster dat de aanval zocht en daaruit ook het meeste gevaar wist te stichten. Uit een goede combinatie tussen Cem Unal en Chefrino Eind, schoot laatstgenoemde op de paal. Twee minuten later moest thuisclub-doelman Rick van der Leest zijn kwaliteiten tonen bij een kopbal van Cem Unal uit een voorzet van Maikel van Kesteren. Op de slechte natuurgrasmat herhaalde zich het scenario van de eerste ontmoeting in Heerlerheide, waarin OSS’20 genoeg had aan een halve kans om de volle winst te behalen. Middenvelder Brian Campman kreeg dit keer teveel vrije ruimte en zorgde met een rake schuiver voor de openingstreffer: 1-0. Hierna domineerde de thuisclub en kreeg spits Rob van Sonsbeek en aanvallende middenvelder Tom Pijnenburg kansen. In de blessuretijd van de eerste helft raakte Groene Ster door een ongelukkig moment (Roy Janssen tikte Tom Pijnenburg aan) verder achterop. De door arbiter Dave de Vries toegekende strafschop werd door Rob van Sonsbeek omgezet in een 2-0 ruststand.

Na de pauze ging Groene Ster vanaf de aftrap succesvol op jacht naar de aansluitingstreffer. Vijf minuten was de tweede helft oud toen Thom Vluggen middels een voorzet de raak koppende Cem Unal wist te vinden (2-1). Groene Ster kreeg weer hoop op een beter resultaat en zag vijf minuten later een inzet van Jorrit Ritzen over het Osse doel gaan. Hierna leverde een vrije trap van Dylan Zwartjes, na een overtreding op Thom Vluggen, via de Osse muur slechts een hoekschop op. Groene Ster ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en kende een sterk begin van het tweede bedrijf, echter het geluk zat niet mee toen een vrije trap van Dylan Zwartjes de lat raakte. OSS’20 wisselde vervolgens tweemaal aanvallend en kwam gaandeweg steeds vaker onder de aanvallende druk van Groene Ster uit. Het was dan ook invaller Tim Waterink die de 3-1 liet aantekenen. In een alles of niets offensief van Groene Ster, met centrale verdediger Jorrit Ritzen in  de voorhoede, kreeg OSS’20 de aanvallende ruimte. De paal en doelman Lennart Quaden zorgde ervoor dat er niet meer gescoord werd.

Twee sterke fases van Groene Ster waren uiteindelijk niet voldoende om de koploper, die steeds op de juiste momenten wel het doel wist te vinden, één of meerdere punten te ontfutselen. Voor Groene Ster, dat nu drie punten boven een nacompetitieplek staat, worden de komende thuiswedstrijden tegen Hoogland en Blauw Geel’38/JUMBO cruciaal om niet verder af te zakken naar de bedreigde laatste vier plekken.

OSS’20 – Groene Ster 3-1 (2-0). 19. Brian Campman 1-0, 45. Rob van Sonsbeek (strafschop) 2-0, 50. Cem Unal 2-1, 70. Tim Waterink 3-1. Scheidsrechter: Dave de Vries (Amstelveen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *