Selectienieuws: Groene Ster dankt vertrekkende spelers

Nadat wij afgelopen periode onze nieuwkomers in de selectie hebben voorgesteld, is nu ook definitief duidelijk wie onze selectie gaan verlaten of gaan stoppen. Tegenover de acht nieuwkomers in onze selectie, staan ook evenveel spelers die vertrekken of stoppen waarvan vier in verband met studie en/of werk. Na eerder de nieuwkomers te hebben voorgesteld, zullen wij u ook de vertrekkers bij Groene Ster nader belichten.Zoals reeds eerder gepubliceerd gaat centrale verdediger en routinier Jorrit Ritzen stoppen met voetbal en deel uit maken van de technische staf van Groene Ster 1. Jorrit is met zijn jarenlange voetbalervaring op hoog amateurniveau en leiderschap welke hij heeft getoond bij zijn komst naar Groene Ster een welkome aanvulling voor de technische staf. Samen met Diego Jongen vormt Jorrit komend seizoen het assistenten-duo van hoofdtrainer Maurice Verbunt.

 

 

 Een viertal spelers is in het komende seizoen niet meer optimaal in staat om voetballen, trainen en reizen op derde divisie niveau te combineren met studie/werk/privé-omstandigheden. Na twee seizoenen Groene Ster keert aanvaller Thom Vluggen terug bij zijn oude club en huidig tweedeklasser Bekkerveld, daar waar die ooit als klein voetballertje begon. Thom maakte zich in twee succesvolle seizoenen met mooie acties en doelpunten (21 officiële treffers) geliefd onder het Groene Ster-publiek. De technicus wil met de keuze om lager te gaan voetballen meer ruimte vrij maken om zijn maatschappelijke doelen na te streven. Portret Thom (bron: Moonen Movies)

 

 Cem Unal
gaat dichter bij huis voetballen en gaat komend seizoen aan de slag in België bij VV Bilzerse Waltwilder. Cem scoorde in zijn Groene Ster-periode zowel de eerste competitietreffer in de hoofdklasse B in het kampioensseizoen 2018-2019 op bezoek bij Vlissingen als de laatste treffer op zondag 8 maart jl. in het uitduel bij OSS’20 van het afgebroken seizoen 2019-2020 in de Derde Divisie. Met zijn doelpuntenproductie (21 officiële treffers in twee seizoenen Groene Ster) en nimmer aflatende inzet was de sympathieke Cem een belangrijk onderdeel van de onvergetelijke successen die in de laatste jaren zijn gerealiseerd.

 

 Verdediger Sebastiaan de Jongh gaat na 5 seizoenen Groene Ster verlaten. Na 12 jaar Roda JC maakte Sebastiaan in seizoen 2015-2016 de keuze om naar Groene Ster te gaan. De technische staf kon altijd rekenen op de linkerverdediger zodra er een beroep op hem werd gedaan. Sebastiaan is in de afrondende fase van zijn studie in Enschede en gaat komend seizoen aan de slag bij tweedeklasser Bekkerveld.

 

 

 Het verblijf van verdediger Kjell Knops bij Groene Ster blijft beperkt tot het afgelopen seizoen. De centrale verdediger vertrekt naar hoofdklasser EHC/Heuts. Kjell kan door zijn maatschappelijke carrière, studie en privé-leven geen volledige invulling geven om nog een seizoen bij Groene Ster op derde divisie niveau te spelen en te trainen.

 

 

 Groene Ster raakt ook twee doelmannen kwijt. Lennart Quaden maakt na een eenjarig verblijf in Heerlerheide de overstap naar de ambitieuze tweedeklasser Heer. Lennart, die afgelopen seizoen naamsbekendheid maakte met zijn heldenrol in de nationale beker tegen VVV, keert daarmee terug in de Limburgse hoofdstad, daar waar de goalie eerder zijn jeugd doorliep bij MVV Maastricht. Portret Lennart (bron: Moonen Movies)

 

 

 Net als Lennart Quaden gaat ook doelman Job van de Walle zijn geluk elders beproeven. Job kwam in seizoen 2018-2019 over van Fortuna Sittard en presteerde zeer constant onder de lat in het kampioensjaar. In het voorbije seizoen kwam Job minder aan spelen toe, waardoor hij de keuze heeft gemaakt om de overstap te maken naar tweedeklasser Sportclub’25 in Bocholtz, daar waar oud assistent-trainer Remo Gielkens komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer is.

 

 

 Tot slot gaat Steff de Wit dichter bij zijn woonplaats voetballen door de overstap te maken naar eersteklasser SC Susteren. De middenvelder kwam in seizoen 2016-2017 over van EVV Echt en ontpopte zich bij Groene Ster als een echte teamplayer. Steff speelde in totaal 4 seizoenen bij Groene Ster en scoorde in het laatste thuisduel op sportpark Pronsebroek (1 maart 2020) tegen FC Lienden de laatste treffer van het door de coronacrisis afgebroken seizoen 2019-2020.

 

 

 

Namens bestuur, technische staf, sponsoren, spelers en alle supporters bedanken wij al deze spelers voor hun enorme inzet voor onze vereniging in de afgelopen periode, waarin wij samen unieke, historische en onvergetelijke successen hebben mogen meemaken.

Wij wensen de vertrekkende spelers tevens veel succes met hun verdere voetbalcarrière, met de (afrondende) studies en maatschappelijke carrières en hopen jullie ooit nog een keer op sportpark Pronsebroek te mogen begroeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *