Géén Rinus Michels Award voor beste trainer amateurvoetbal 2019/2020

De VVON is volledig verrast en bijzonder teleurgesteld vanwege het besluit van Eisma/De Voetbaltrainer om géén Rinus Michels Award beschikbaar te stellen voor de ‘beste trainer amateurvoetbal 2019/2020’. Behalve dat Eisma met dit besluit de VVON, met wie al jarenlang wordt samengewerkt, in de kou laat staan, is deze handelswijze van Eisma op z’n zachts gezegd onbehoorlijk en respectloos naar de trainers toe die, nota bene na overleg met Eisma, door de VVON  zijn genomineerd.

Gelet op de coronacrisis en het stilleggen van de voetbalcompetitie in het amateurvoetbal, heeft de VVON medio maart contact opgenomen met Eisma over wat te doen met deze verkiezing. De vraag was gaan we wel of niet nomineren. Eisma heeft daarop aan de VVON laten weten dat het prima was om ook dit jaar zoals gebruikelijk zes trainers-coaches (één uit elk VVON-district) te nomineren voor deze prijs. Medio april zijn vervolgens door de VVON de nominaties bekend gemaakt op haar website en in haar magazine ‘De TrainerCoach’. Omdat inmiddels duidelijk was geworden dat het jaarlijkse trainerscongres, dat was gepland op 7 mei 2020, dit jaar geen doorgang meer zou gaan vinden, heeft de VVON haar leden van 2 t/m 5 juni de mogelijkheid geboden om digitaal hun stem uit te brengen. De stemming door de vakjury zou later plaatsvinden.

Vervolgens heeft de VVON opnieuw contact opgenomen met Eisma om te overleggen over de (aangepaste) wijze waarop de Rinus Michels Award zou kunnen worden uitgereikt. Tot verbazing van de VVON gaf Eisma vervolgens te kennen niet mee te willen werken aan de uitreiking, en dit jaar géén Rinus Michels Award beschikbaar te willen stellen voor de winnaar. De VVON heeft geen enkel begrip voor deze handelswijze. Wel instemmen met het nomineren van kandidaten en vervolgens, zonder enig overleg, besluiten géén Rinus Michels Award beschikbaar te stellen. Hoewel het bestuur van de VVON nog heeft getracht Eisma/De Voetbaltrainer op andere gedachten te brengen is dit helaas niet gelukt. Hierdoor dus dit jaar geen bekendmaking van de titel ‘beste amateurtrainer seizoen 2019/2020’. Omdat de VVON van mening is dat de genomineerden niet voor niets zijn genomineerd, zal de VVON met een alternatieve oplossing/waardering komen richting de zes genomineerde trainers. René van der Weij (SC Genemuiden), Marcel Lourens (Kloetinge), John Blok (Scheveningen), Maurice Verbunt (Groene Ster), Ulrich Landvreugd (AFC) en Gert-Jan Karsten (HHC Hardenberg) werden eerder verkozen tot de kanshebbers op de titel van de beste trainer van het amateurvoetbal. De betrokken trainers zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd over deze situatie.

(bron: vvon.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *