Groene Ster start voorbereiding met oefenwinst op Jong Roda JC

Afgelopen zondag is Groene Ster de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 3-1 winst tegen de beloftenploeg van Roda JC. Na een 1-1 ruststand wist de nieuwe selectie van Groene Ster het duel in de tweede helft naar zich toe te trekken. De groen-witten werken toe naar de officiële start van het seizoen met de bekerwedstrijd in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker op zaterdag 29 augustus op bezoek bij hoofdklasser VV Scherpenzeel.

Door een coronapauze van bijna 5 maanden werd er voor het eerst sinds 8 maart 2020 (de verloren uitbeurt bij OSS’20) weer een wedstrijd gespeeld. Op een goed gevuld sportpark Pronsebroek zagen de toeschouwers het vernieuwde Groene Ster voor het eerst aan het werk. Van de brede selectie liet hoofdtrainer Maurice Verbunt gedurende 90 minuten voetbal twintig spelers in actie komen. Aan de aftrap stonden zeven nieuwelingen met doelman Mark Voss (Chevremont), Julien Clout (OJC Rosmalen), Shaquille Simmons (EVV), Bryan Simons (EVV), Amin Elalji (Minor), Bo Breukers (Fortuna Sittard) en Yoëll Henssen (Lindenheuvel-Heidebloem). In de tweede helft maakten ook doelman Raf Mertens (Roda JC), Dennis Petit (Minor), Swen Cornelissen (BSV Limburgia) en de jeugdige Okan Karacalar en Florentin Guncati (beide afkomstig van Fortuna Sittard) hun opwachting. Na een sterk begin van Groene Ster, waarin Chefrino Eind in eerste instantie een schotpoging langs de rechterpaal zag verdwijnen, werd in de 4e minuut al de score geopend. Bo Breukers zorgde met goed storend werk voor aanvallende dreiging en wist op aangeven van Yoëll Henssen de 1-0 binnen te schuiven. Voor de rust liet Jong Roda JC met een doeltreffend schot van Sander Pacan de 1-1 ruststand aantekenen.

Na een overtreding op Chefrino Eind vlak na rust zorgde Dylan Zwartjes vanaf de stip voor een hernieuwde voorsprong (2-1). Groene Ster, dat op zaterdag in de hitte al twee pittige trainingen had afgewerkt, wist vervolgens na een dik uur voetbal de score uit te breiden. Na een afgeketst schot van Danny Stassar werd de 3-1 eindstand op het scorebord gezet door Bo Breukers. Jong Roda JC, dat een dag van tevoren al een oefenwedstrijd tegen derdedivisionist EVV Echt met 2-1 verloren had, en Groene Ster kwamen in het restant niet meer tot treffers in een vriendschappelijk duel waar de technische staf en het talrijke publiek een aardige eerste indruk kregen. Groene Ster vervolgt dinsdagavond 4 augustus de voorbereiding met een oefenduel op eigen veld tegen hoofdklasser Meerssen (aanvang: 19.30 uur).

Groene Ster – Jong Roda JC 3-1 (1-1). 4. Bo Breukers 1-0, 29. Sander Pacan 1-1, 49. Dylan Zwartjes (strafschop) 2-1, 64. Bo Breukers 3-1. Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – Jong Roda JC (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *