Groene Ster in slotfase onderuit tegen Minor

Groene Ster speelde afgelopen zaterdagavond een interessante oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Minor. Op een tropisch sportpark Pronsebroek wist de formatie uit Nuth in de slotfase de opgelopen achterstand ongedaan te maken (2-3).

Na de oefenduels tegen Jong Roda JC (3-1) en SV Meerssen (3-0) kwam met hoofdklasser Minor wederom een aansprekende tegenstander naar sportpark Pronsebroek. De ploeg van de nieuwe trainer Chris Burhenne heeft zich danig versterkt om in het derde hoofdklasse-seizoen goed voor de dag te komen. Terwijl de temperatuur nog boven de 30 graden uitkwam kreeg Groene Ster de eerste kans, maar het lobje van Chefrino Eind verdween over de lat. Beide ploegen gingen rusten met een 1-1 tussenstand. Minor kwam via Randy Grens op voorsprong middels een door arbiter Jerôme Vries makkelijk gegeven strafschop (hands): 0-1. Vervolgens wist Groene Ster de gelijkmaker te produceren nadat Bryan Simons een vrije trap van Dylan Zwartjes raak kopte: 1-1.

In de tweede helft pakte Groene Ster voor het eerst de voorsprong. Wederom toonde Bryan Simons zich trefzeker door een hoekschop van Yoëll Henssen binnen te koppen (2-1). Ondanks de hoge temperatuur bleef deze vriendschappelijke ontmoeting in een aardig tempo gespeeld worden. Nadat Minor al een aantal pogingen onschadelijk gemaakt zag worden door Groene Ster-doelman Raf Mertens en er over en weer diverse wissels werden toegepast, wist Minor in de slotfase alsnog de oefenwinst naar zich toe te trekken door treffers van de ingevallen nieuwkomers Chadli en Khalouta.

Al met al een goede testcase voor beide ploegen in de aanloop naar de officiële start van het seizoen. Groene Ster vervolgt de oefencampagne op dinsdagavond 11 augustus (20.00 uur) als tweedeklasser Sportclub’25 te gast is op sportpark Pronsebroek. Zaterdag 15 augustus wacht in het stadion van Fortuna Sittard de besloten confrontatie met de eredivisionist (12.00 uur). Daarna starten de wedstrijden in het jaarlijkse Kampioenschap van Heerlen.

Groene Ster – Minor 2-3 (1-1). 15. Randy Grens (strafschop) 0-1, 32. Bryan Simons 1-1, 58. Bryan Simons 2-1, 85. Taoufik Chadli 2-2, 90. Aziz Khalouta 2-3. Scheidsrechter: Jerôme Vries (Bunde).

Bekijk foto’s Groene Ster – Minor (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *