VVON-award voor hoofdtrainer Maurice Verbunt

De Rinus Michels Award voor beste trainer-coach amateurvoetbal werd in mei voor het eerst sinds jaren niet uitgereikt. Dit tot onvrede van de VVON. De VVON kwam in plaats daarvan met de uitreiking van de VVON-award voor de oorspronkelijk genomineerden uit de zes VVON-districten. Het betekende dat deze zes trainers dit jaar allemaal een VVON-award met een oorkonde in ontvangst mochten nemen.

In de eerste dagen van de hittegolf, op 7 augustus 2020 kamen zes topcoaches werkzaam in het amateurvoetbal naar Zeist toe. In het prachtig gelegen Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum werden middels een kleine ceremonie de awards uitgereikt aan de trainers. De districtscoördinatoren van de VVON (Noord, Oost, West 1, West 2, Zuid 1, Zuid 2) hielden allemaal een kort praatje en overhandigden de prijs en bijbehorende oorkonde aan de betreffende trainer-coach.

De inleiding van de middag werd gedaan door VVON voorzitter Arnold Westen. Hij haalde kort aan dat het een onaangename verrassing was geweest, voor zowel de genomineerde trainers als ook voor de VVON, om te vernemen dat de Rinus Michels Award niet zou worden uitgereikt. Of de huidige vorm met zes VVON-awards gehandhaafd blijft en waar en hoe deze dan in de toekomst uitgereikt worden, wordt de komende tijd nader bekeken door het bestuur van de trainersvakbond.

Helaas, vanwege de corona-problematiek zonder aanwezige vrienden en familie, namen de winnaars de prijzen in kleine kring in ontvangst. René van der Weij beet de spits af. De coach van Genemuiden ontving het nieuwe relikwie als eerste uit handen van de coördinator van district Noord, Jacob Botter. Vervolgens was het de beurt aan de mondige coach Gert-Jan Karsten, afgelopen seizoen nog trainer-coach bij HHC Hardenberg. Als enige van de zes winnaars verkast hij het nieuwe seizoen en gaat hij aan de slag bij SV Urk. Hij gaat dit combineren met een functie als wedstrijdanalist bij Go Ahead Eagles. Zijn prijs kreeg hij uit handen van Berry Alberts.

Vanuit West 1 was het Ulrich Landvreugd van AFC die met trots zijn award in ontvangst nam uit handen van Johan Kraaikamp. Landvreugd werd onder andere geprezen voor zijn inzet bij de jeugd. Daarna mocht coördinator Henk Dirven de prijs uitreiken aan John Blok die al heel wat jaren bij SVV Scheveningen actief is. Blij met de erkenning pakte de man, die een deel van zijn leerschool genoot bij ADO, de glazen bokaal en oorkonde aan.

Vanuit het Zeeuwse Kloetinge was het vervolgens de beurt aan Marcel Lourens om naar voren te komen. De clubman die acht jeugdspelers inzette in het afgelopen seizoen, kreeg de prijs van Tom Heijkoop, de VVON leidsman uit Zuid I. Als laatste maar zeker niet als de minste was het Maurice Verbunt die uit handen van Jos Klingen zijn prijs in ontvangst nam. Verbunt deed wellicht het meest opvallende van de zes winnaars: hij schakelde met zijn 3e divisionist Groene Ster uit Heerlen Eredivisieclub VVV Venlo uit in de beker.

Na de uitreiking werden de beste amateurcoaches kort geïnterviewd, op de plaat vastgelegd en uitgenodigd om de dag af te sluiten met een gezamenlijk diner. Na een geslaagde middag konden de trainers met een goed gevoel terug reizen en het thuisfront de prijzen gaan tonen.

Video-compilatie uitreiking VVON-Awards

Video-interview met Maurice Verbunt


Maurice Verbunt samen met Jos Klingen (coördinator VVON District Zuid II)

Maurice Verbunt met oorkonde en de VVON-award

(bron: vvon.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *