Groene Ster eenvoudig langs Sportclub’25

Groene Ster speelde afgelopen dinsdagavond de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegenstander Sportclub’25, met hoofdtrainer Remo Gielkens, speelde op sportpark Pronsebroek het eerste oefenduel na een lange coronastop. Na 90 minuten voetbal stond er een 5-0 eindstand op het scorebord in het voordeel van Groene Ster.

Iets meer dan twee weken is de nieuwe selectie van Groene Ster onderweg richting de officiële start van het nieuwe seizoen op zaterdag 29 augustus als de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker wordt gespeeld bij hoofdklasser VV Scherpenzeel. Tegen tweedeklasser Sportclub’25 kon hoofdtrainer Maurice Verbunt met zijn vernieuwde selectie verder sleutelen aan de gewenste speelstijl. Met een 2-0 tussenstand zochten de sterdragers de kleedkamers op voor de rust. De groen-witten pakten de voorsprong nadat een scherpe hoekschop van Yoëll Henssen werd afgerond met een rake kopbal van verdediger Julien Clout (1-0). Daarna tekende Sportclub’25-libero Maurice Reisinger onbedoeld voor de 2-0 door een voorzet van Bryan Simons over zijn eigen en oud-Groene Ster-doelman Job van de Walle te koppen (2-0).

Na rust wederom diverse wijzigingen aan de zijde van Groene Ster. Driemaal werd het net gevonden. Eerst krulde Yoëll Henssen een vrije trap onhoudbaar in de linkerhoek: 3-0. Daarna kopte Chefrino Eind de vierde treffer van de avond binnen. Ondertussen teisterde Swen Cornelissen de lat met een hard schot. Groene Ster bleef de aanval zoeken en uiteindelijk tekende Dylan Zwartjes met een geplaatste vrije trap in de slotfase voor de 5-0 eindstand.

Komende zaterdag vervolgt Groene Ster de voorbereiding in het stadion van Fortuna Sittard met een besloten oefenduel tegen de eredivisionist. Daarna wachten de pouleduels in het jaarlijkse Kampioenschap van Heerlen met op dinsdag 18 augustus de ontmoeting op eigen veld tegen buurman EHC/Heuts (20.00 uur) en op donderdag 20 augustus de uitwedstrijd bij Sporting Heerlen (19.30 uur).

Groene Ster – Sportclub’25 5-0 (2-0). 16. Julien Clout 1-0, 31. Maurice Reisinger (eigen doelpunt) 2-0, 55. Yoëll Henssen 3-0, 64. Chefrino Eind 4-0, 89. Dylan Zwartjes 5-0. Scheidsrechter: Henk Heuts (Echt).

Bekijk foto’s Groene Ster – Sportclub’25 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *