Verdienstelijke oefenwedstrijd Groene Ster bij Fortuna Sittard

Groene Ster heeft een verdienstelijke en nuttige oefenwedstrijd achter de rug tegen Fortuna Sittard. Ondanks de nipte 2-1 nederlaag wist de equipe van Maurice Verbunt in het stadion van de Sittardse eredivisionist een goede wedstrijd op de mat te leggen en was er zelfs uitzicht op een verdiend gelijkspel.

In het Fortuna Sittard Stadion kwam Groene Ster al na vijf minuten op achterstand nadat Jacky Donkor namens de gastheren een voorzet van Raitanen binnen schoot: 1-0. De sterke beginfase van de ploeg van Kevin Hofland resulteerde echter niet in meer doelpunten. Groene Ster probeerde gaandeweg onder de druk uit te voetballen en kreeg enkele mogelijkheden om tot scoren te komen. Zo kwam Bryan Simons op aangeven van Amin Elalji net te laat om de bal in kansrijke positie aan te nemen en belandde een inzet van Chefrino Eind op de vuisten van Fortuna-doelman Joshua Wehking. Vlak voor rust viel onfortuinlijk de 2-0 toen een voorzet van Fortunees Sambou op randje buitenspel via Groene Ster-verdediger Dennis Petit in een eigen doelpunt resulteerde.

Na de kantwisseling bleef Groene Ster waar mogelijk naar voetballende oplossingen zoeken. Daarbij dienden zich ook een aantal mogelijkheden aan en bepaalde aanvallende situaties die net niet goed werden uitgespeeld. Nadat eerst Amin Elalji op aangeven van Bo Breukers zijn inzet gestopt zag worden door de ingevallen Fortuna-goalie Tom Hendriks viel na een uur voetbal toch de aansluitingstreffer voor Groene Ster. Chefrino Eind jaagde goed door op Hendriks en bracht Groene Ster met de 2-1 weer terug in de wedstrijd. Hierna hing de gelijkmaker in de lucht en kreeg Groene Ster kansen via Yoëll Henssen (gekraakt schot) en Bo Breukers (redding Fortuna-doelman Tom Hendriks). Nadat zeven minuten voor het eindsignaal assistent-scheidsrechter David Kloekke vanwege een blessure niet meer verder kon en Hans Jacobs diens taak prima vervulde, kreeg Groene Ster in de slotminuut nog een laatste mogelijkheid. De kopbal van Aleksandar Stankov uit een voorzet van Yoëll Henssen ging echter aan de rechterpaal voorbij.

Zo verloor Groene Ster weliswaar de vijfde oefenwedstrijd, maar uitslagen in de voorbereiding hebben nog weinig betekenis. Twee weken voor de officiële start van het seizoen zal bovenal het vertoonde spel en de diverse kansen om een beter resultaat te behalen vertrouwen moeten geven voor de nieuwe selectie van hoofdtrainer Maurice Verbunt. De wedstrijden in het jaarlijkse Kampioenschap van Heerlen, met dinsdag 18 augustus het eerste pouleduel tegen buurman EHC/Heuts, zijn de opmaat richting het echte werk op zaterdag 29 augustus in Scherpenzeel.

Fortuna Sittard – Groene Ster 2-1 (2-0). 5. Jacky Donkor 1-0, 44. Dennis Petit (eigen doelpunt) 2-0, 62. Chefrino Eind 2-1. Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht).

Bekijk foto’s Fortuna Sittard – Groene Ster (bron: Tom de Cock)

Bekijk foto’s Fortuna Sittard – Groene Ster (bron: Lucho Carreno)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *