Groene Ster sluit voorbereiding af met derde plaats op Kampioenschap van Heerlen

Groene Ster sloot afgelopen zondag de voorbereiding af met een teleurstellende derde plek in het jaarlijkse Kampioenschap van Heerlen. Op sportpark De Dem, de thuishaven van hoofdklasser EHC/Heuts, blameerde Groene Ster zich door in de halve finale na strafschoppen onderuit te gaan tegen nieuwbakken fusieclub Heksenberg-NEC. De troostfinale tegen derdeklasser Weltania eindigde vervolgens in een eenvoudige 6-0 zege.

Het gemak waarmee de finaledag werd bereikt na twee ruime zeges tegen EHC/Heuts (5-0) en Sporting Heerlen (6-1) stond in schril contrast met het halve finaleduel tegen Heksenberg-NEC waar na 2 x 25 minuten een 1-1 eindstand werd bereikt. Groene Ster pakte in de eerste helft nog wel de voorsprong door een rake vrije trap van Dylan Zwartjes (1-0), maar verzuimde daarna om een tweede treffer te maken. Door het te lage baltempo en de minieme voorsprong bleef het dappere Heksenberg-NEC in de wedstrijd en moest Groene Ster defensief op haar hoede blijven. In de slotfase van de tweede helft ging het mis voor de groen-witten en leidde een lange bal van Heksenberg-NEC tot gevaar, waarbij doelman Raf Mertens mistastte en Randy Quaedackers met een hoge boogbal zijn inzet onder de lat in het doel zag verdwijnen (1-1). In het beperkte restant probeerde Groene Ster het nog wel, maar enkele pogingen brachten geen verandering meer in de stand. In de noodzakelijke strafschoppenserie trok Heksenberg-NEC aan het langste eind nadat Groene Ster via de gemiste strafschop van Shaquille Simmons (paal) genoodzaakt werd de troostfinale te spelen tegen derdeklasser Weltania.

In het duel om de 3e plaats tegen Weltania combineerde Groene Ster er wel vrolijk op los en werd meteen na de aftrap al de 1-0 gescoord nadat Shaquille Simmons een goede actie afsloot met een prachtig schot in de winkelhaak. Groene Ster scoorde voor rust via Yoรซll Henssen de 2-0 en liet in de tweede helft nog eens viermaal het netje bollen middels een loepzuivere hattrick van Swen Cornelissen en een intikker van de ingevallen Zaid Akachar.

Met de laatste 100 minuten oefenvoetbal sloot Groene Ster de voorbereiding af en kan de focus worden gelegd op het echte werk met de officiรซle start van het seizoen op zaterdag 29 augustus. Groene Ster zal dan afreizen naar de Gelderse Vallei om tegen hoofdklasser VV Scherpenzeel aan te treden voor de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Een week later komt JOS Watergraafsmeer naar sportpark Pronsebroek voor de seizoensouverture in de Derde Divisie Zondag.

Groene Ster – Heksenberg-NEC 1-1 (1-0). (Heksenberg-NEC w.n.s. 4-5)
17. Dylan Zwartjes 1-0, 43. Randy Quaedackers 1-1. Scheidsrechter: Frank Halmans (Landgraaf).

Groene Ster – Weltania 6-0 (2-0). 1. Shaquille Simmons 1-0, 24. Yoรซll Henssen 2-0, 29. Swen Cornelissen 3-0, 31. Swen Cornelissen 4-0, 38. Swen Cornelissen 5-0, 46. Zaid Akachar 6-0. Scheidsrechter: Marvin Lahaije (Nieuwstadt).

Bekijk foto’s finaledag Kampioenschap van Heerlen (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *