Groene Ster op bezoek bij DEM in Beverwijk

Aanstaande zondag maakt Groene Ster op de tweede speeldag de trip naar Beverwijk als het affiche DEM – Groene Ster op het programma staat (aanvang: 14.00 uur!). Na de 1-0 openingswinst op eigen veld tegen nieuwkomer JOS Watergraafsmeer wacht zondag de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen.

Net als Groene Ster beëindigde DEM (Door Eendracht Macht) de afgebroken competitie van vorig seizoen met 27 punten. De Beverwijkers presteerden het om in twee jaar tijd vanuit de eerste klasse door te dringen tot de Derde Divisie. In seizoen 2017-2018 werd via de nacompetitie de promotie naar de hoofdklasse behaald. In het debuutseizoen 2018-2019 in de hoofdklasse A werd meteen de titel gepakt. Beide successen werden behaald met Arvid Smit als hoofdtrainer, de ex-profvoetballer die in de loop van vorig seizoen naar de KNVB verkaste en werd opgevolgd door Kiri Kalaitzis. Onder zijn bewind werden de nodige punten gesprokkeld totdat de competities werden gestopt door het coronavirus. DEM opende afgelopen zondag de nieuwe competitie bij het Haagse Quick met een ruime 4-0 nederlaag. Het zal voor zich spreken dat DEM voor eigen publiek iets recht zal willen zetten in het treffen met Groene Ster.

De groen-witten zullen zondag een tegenstander treffen die gebrand is op een goed resultaat. De nieuwe selectie van het trainerstrio Maurice Verbunt, Diego Jongen en Jorrit Ritzen zal derhalve scherp en geconcentreerd aan de aftrap moeten verschijnen in Beverwijk. Groene Ster ziet zich daarbij gesteund door de eerste driepunter welke afgelopen zondag tegen debutant JOS Watergraafsmeer in de slotminuut werd afgedwongen. De invallers Amin Elalji en Yoëll Henssen zorgde met de laatste succesvolle aanval van de wedstrijd ervoor dat de volle buit in Heerlerheide bleef. Aan de eerste zege zal Groene Ster ook in de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen een passend vervolg willen geven. Vorig seizoen troffen DEM en Groene Ster elkaar ook in Beverwijk in de maand september. Door doelpunten van Chefrino Eind en Steff de Wit werd een 0-2 zege behaald, waarna Groene Ster op de zesde speeldag zich eventjes koploper mocht noemen van de competitie. Zondag een hernieuwde ontmoeting waarbij arbiter Johan Jensch uit Almere vanaf 14.00 uur de 22 spelers tot voetballen zal manen.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark DEM
Beneluxlaan 1
1946 WG Beverwijk

Zondag 13 september 2020

DEM – Groene Ster

Locatie: Sportpark Adrichem

Scheidsrechter: Johan Jensch uit Almere

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 09.15 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 2 Hollandia Unitas 14.00 uur
13-09-2020 OSS’20 HSC’21 14.30 uur
Periode 1 Gemert Quick 14.00 uur
EVV Hercules 14.30 uur
Westlandia UNA 14.00 uur
DEM Groene Ster 14.00 uur
Dongen OFC 14.00 uur
JOS Watergraafsmeer ADO’20 14.00 uur
Blauw Geel’38/JUMBO Hoogland 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *