Groene Ster komt slechte eerste helft niet te boven in Beverwijk

De lange busreis naar Beverwijk heeft Groene Ster geen punten opgeleverd. In een wedstrijd met twee totaal verschillende helften, verloor Groene Ster met 3-1 van DEM. Ondanks de enorme werklust wist de Heerlerheidse ploeg de slechte eerste helft niet recht te zetten in het tweede part. Zonde, want tot driemaal toe waren de groen-witten bij een 2-1 achterstand dicht bij de gelijkmaker in de tweede helft.

Vanaf de aftrap ontwikkelde DEM in een hoog tempo aanval na aanval op het doel van Groene Ster, dat werd teruggedrongen in de verdediging. De gevaarlijke buitenspelers van DEM bleven alle aandacht op zich vestigen. Cerilio Cijntje, die overigens goed bewaakt werd door Shaquille Simmons, kapte zich na twintig minuten goed vrij, maar doelman Mark Voss bracht redding. Na 20 minuten legde arbiter Johan Jensch de bal op de stip na vermeend hands in de Groene Ster-defensie. Mark Voss stopte echter op knappe wijze de strafschop van Cerilio Cijntje. Groene Ster kwam in de eerste helft amper aan aanvallen toe. In de slotfase van de eerste helft verscheen Groene Ster wel een paar keer voor het Beverwijkse doel, ware het niet dat de ploeg van Maurice Verbunt toen al op een 2-0 achterstand stond. De centrale DEM-verdediger Twan Verswijveren tekende voor de openingstreffer en in een fase waarin Groene Ster even de organisatie kwijt was, verscheen de sterke linkspoot Anthony van Dongen – wel of niet in buitenspelpositie – vrij voor het Groene Ster-doel en scoorde de 2-0. Vanuit de aftrap was het aan de andere kant Chefrino Eind die vrij voor DEM-doelman Swen Verswijveren de bal over de goalie tilde met een lob maar jammerlijk ook over het doel. Toch leek Groene Ster nog de aansluitingstreffer te scoren vlak voor rust. Op aangeven van de hard werkende Bo Breukers scoorde de goed meegelopen centrale verdediger Dennis Petit. Niemand protesteerde van DEM, echter de assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Een morele tik voor de sterdragers op slag van rust.

Na de pauze, met Amin Elalji voor Swen Cornelissen, speelde Groene Ster een stuk dominanter tegen een op de counter loerend DEM. Even leek het mis te lopen nadat na een te slappe terugspeelbal een inzet van DEM-aanvaller Kaya via de paal naast ging. Hierna nam Groene Ster het aanvallende spelbeeld over. Dit resulteerde in de aansluiting tien minuten na de pauze via een rake strafschop van Dylan Zwartjes (2-1), nadat leidsman Jensch wederom in een afgeweerd schot hands constateerde. Met de komst van Yoëll Henssen voor Maikel van Kesteren ging Groene Ster meer de aanval opzoeken. De beste kans kwam uit een voorzet van Amin Elalji, waarbij Bryan Simons en Yoëll Henssen dicht bij de gelijkmaker waren. Tien minuten later opnieuw gevaar na een pass van Yoëll Henssen. Dit keer miste Bryan Simons net de bal en zag Chefrino Eind zijn kopbal over gaan. Hierna volgden nog een viertal hoekschoppen voor Groene Ster, maar de stevige DEM-defensie bleef overeind en was levensgevaarlijk in de tegenstoot. In de slotminuut voldeed het doemscenario zich voor Groene Ster toen opnieuw Anthony van Dongen de ontstane ruimte wist te benutten en voor DEM de eindstand op 3-1 wist te zetten.

Een teleurstellende zondag voor de ploeg van trainer Maurice Verbunt. Een verslapen eerste helft die uiteindelijk na 90 minuten voetbal niet meer te boven werd gekomen. Echter het spel in de tweede helft zal voldoende aanknopingspunten moeten geven in de aanloop naar de komende thuiswedstrijd tegen VV Gemert aanstaande zondag 20 september op sportpark Pronsebroek (aftrap: 14.30 uur).

DEM – Groene Ster 3-1 (2-0). 37. Twan Verswijveren 1-0, 40. Anthony van Dongen 2-0, 57. Dylan Zwartjes (strafschop) 2-1, 87. Anthony van Dongen 3-0. Scheidsrechter: Johan Jensch (Almere). Geel: Mehmet Gencer, Daniel Man (beiden DEM), Swen Cornelissen (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *