Publiek grote winnaar bij Groene Ster – Quick

Het enerverende duel op de vierde speeldag in de Derde Divisie zondag tussen Groene Ster en Quick eindigde afgelopen zondag onbeslist. In een attractief duel vol passie en strijd werd het publiek op sportpark Pronsebroek de grote winnaar en wisten beide ploegen eenmaal te scoren: 1-1. Vooral Groene Ster kreeg daarmee te weinig gezien het surplus aan kansen.

Met dezelfde basiself als de gewonnen thuiswedstrijd tegen Gemert reeg Groene Ster een aantal goede kansen aaneen om in de eerste helft op voorsprong te komen. Met aanvallend voetbal werd Quick terug gedrongen en volgden er een reeks van mogelijkheden voor de groen-witten. Zo knalde Bo Breukers naast de linkerpaal, eindigde een schot van Bryan Simons tegen gastendoelman Jari Puister en vonden ook pogingen van Swen Cornelissen en Maikel van Kesteren nog geen genade. De ongeschreven wet in het voetbal trad vervolgens na een half uur in werking. Een voorzet van Quick werd door de boomlange Haagse spits Frank van der Heiden terug gelegd op Marc Boshoff. De Haagse spelverdeler kreeg net iets te veel ruimte en volleerde de 0-1 achter Groene Ster-doelman Mark Voss. Een treffer uit het niets die voor Groene Ster de rol van achtervolger betekende. Vlak voor rust meldde Groene Ster zich weer aan het front. Na tweemaal voorbereidend werk van Maikel van Kesteren troffen de kopballen van Chefrino Eind en Bryan Simons echter geen doel.

In het tweede bedrijf ontspon zich al snel een open en strijdlustig duel, waarbij de toeschouwers volop aan hun trekken kwamen. Groene Ster ging van meet af aan op zoek naar de gelijkmaker, maar had de pech dat de beste man aan Quick-zijde in het doel stond. Twee kopballen van wederom Chefrino Eind (via keeper tegen de paal) en Bryan Simons (redding keeper) werden onschadelijk gemaakt. Na een uur voetbal resulteerde de mooiste aanval van de middag in de meer dan verdiende gelijkmaker. Chefrino Eind, die door invaller Amin Elalji aangespeeld werd in het strafschopgebied, legde de bal panklaar voor de ingelopen Bo Breukers die eenvoudig de 1-1 kon binnen schuiven. Met nog een half uur op de klok gingen de toeschouwers er nog eens goed voor zitten. Groene Ster jaagde op de winnende treffer waarbij trainer Maurice Verbunt louter aanvallende wissels toepaste met het inbrengen van Yoëll Henssen en Aleksandar Stankov. Het spel golfde op en neer, want ook Quick kreeg kansen. Zo knalde invaller Lennaert Massar na een gevaarlijke uitbraak huizenhoog over en moest Mark Voss zijn kunnen tonen op een inzet van Marc Boshoff. Groene Ster leek in het laatste slotoffensief de winst te gaan pakken. Een poeier van Amin Elalji eindigde echter op de vuisten van de Quick-doelman en ook pogingen van Chefrino Eind (schot en kopbal voorlangs) vonden jammerlijk het net niet.

In een energiek duel met een hoge amusementswaarde lukte het Groene Ster niet om Quick op de knieën te krijgen, maar aan de inzet en de manier van voetbal viel niets op aan te merken. De groen-witten maken zich nu op voor een drukke week in oktober. Allereerst wacht komende zondag het treffen in Oostzaan bij OFC, woensdagavond 7 oktober reist Groene Ster af naar Rijssen om Excelsior’31 te bestrijden in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker en op zondag 11 oktober wacht in Heerlerheide de Limburgse derby in de competitie tegen EVV. Duels die allemaal zonder publiek worden gespeeld naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen van de overheid van afgelopen maandag.

Groene Ster – Quick 1-1 (0-1). 31. Marc Boshoff 0-1, 61. Bo Breukers 1-1. Scheidsrechter: Barry Huizinga (Leeuwarden).

Bekijk foto’s Groene Ster – Quick (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *