Update corona-afspraken RKSV Groene Ster met ingang van 29-09-20

Beste jeugdlid, beste jeugdleider, beste ouders / verzorgers,

Aan de start van dit voetbalseizoen hebben we een aantal afspraken gecommuniceerd, die voor de volledigheid nogmaals op de volgende pagina weergegeven zijn. Tot nader bericht worden daar de volgende afspraken aan toegevoegd. Wij rekenen op de medewerking van al onze leden en hun ouders / verzorgers.

Geen toeschouwers:
Tijdens trainingen en wedstrijden zijn geen toeschouwers toegestaan. Ouders, verzorgers, familieleden, vrienden en vriendinnen, maar ook geblesseerde spelers mogen onze accommodatie niet bezoeken tijdens trainingen en wedstrijden.

* Kom zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar het voetbal.

* Spelers die niet met de fiets of te voet kunnen komen, moeten worden afgezet en opgehaald bij de hoofdingang.

* Op dins- en donderdagen geldt voor de trainingen van JO7 tm JO11, dat ophalen niet bij de hoofdingang, maar vanwege de drukte, bij de uitgang in het midden van de parkeerplaats moet gebeuren. Zie onderstaande afbeelding:

* Na afloop van een training en na het spelen van een wedstrijd ga je naar huis en blijf je niet kijken naar andere wedstrijden of trainingen.

Uitwedstrijden:
Voor thuiswedstrijden geldt wat hierboven al beschreven is. Voor uitwedstrijden zijn een paar uitzonderingen, waarvoor we de volgende afspraken maken. Chauffeurs van auto’s die onze teams vervoeren naar uitwedstrijden mogen deze wedstrijd bezoeken. Het gaat hier nadrukkelijk over het benodigde aantal chauffeurs. We maken daarom de volgende afspraken voor Groene Ster.

* Voor JO13 tm JO19-teams (11-tallen) geldt een maximum van 6 auto’s. We gaan hierbij uit van 3 spelers per auto, 2 op de achterbank en 1 voorin. Bij minder beschikbare auto’s, dan 3 spelers achter.

* Voor JO7 tm JO12 en MO13-teams (8-tallen en kleiner) geldt een maximum van 4 auto’s. Waarbij we ervan uitgaan, dat er bij JO9 en jonger niemand van de spelers voorin mag plaatsnemen. Minimale lengte daarvoor is 135 cm.

* De genoemde 6 respectievelijk 4 auto’s, zijn inclusief eventuele auto’s van de leiders.

* Wij geven het dringend advies om bij uitwedstrijden te verzamelen op onze parkeerplaats. Gaat iemand toch rechtstreeks, dan rekenen we deze auto niet mee en mag de chauffeur ook niet mee naar binnen als bezoeker.

* Heb je toegezegd te rijden, neem dan geen passagiers buiten de spelers of jeugdleiders mee.

* Voor personen van 13 jaar en ouder sluiten we ons aan bij het advies van de overheid over, dat zij een mondkapje dragen, wanneer zij in een auto zitten met mensen van buiten hun gezin. Advies is ook gericht aan de chauffeur die andere kinderen meeneemt.

* Wij gaan ervan uit, dat ieder team het vervoer voor een uitwedstrijd de dag voorafgaand duidelijk geregeld en gecommuniceerd heeft, bijvoorbeeld via de groepsapp.

De KNVB heeft omtrent de laatste ontwikkelingen een aantal veel gestelde vragen en antwoorden gepubliceerd op hun website. Zie hiervoor onderstaande link naar de website van de KNVB:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Met sportieve groet,

De jeugdcommissieEerder gemaakte afspraken ingaande per 29-08-2020

Beste jeugdlid, beste jeugdleider, beste ouders / verzorgers, beste bezoeker,

Vanaf het weekend van 29-30 augustus neemt het aantal wedstrijden op onze accommodatie weer toe. Het corona virus heeft ons land nog steeds niet verlaten. Dat betekent, dat we hier nog steeds met gezond verstand mee om moeten gaan. We zijn blij, dat we weer mogen voetballen, maar willen wel nadrukkelijk onderstaande 11-tal afspraken maken met onze leden en de bezoekers van ons complex.

 • Op onze hele accommodatie, binnen en buiten, geldt dat iedereen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand houdt tot personen van 13 jaar en ouder.
 • Dit geldt ook op en rond het veld voor coaches en wisselspelers van 18 jaar en ouder.
 • De 1,5 meter afstand is voor ons aanleiding om onze kleedlokalen alleen open te stellen voor spelers en de teamleiding.
 • Ouders mogen niet mee naar binnen in onze omkleedaccommodatie, omdat daar in de gangen en de kleedlokalen zelf dan de afstand van 1,5 meter niet geborgd kan worden.
 • Zeker bij pupillen is dit een aanpassing. Laat zeker de kinderen t/m JO13 dan ook zoveel mogelijk thuis omkleden en douche bij voorkeur ook thuis. Dit en het vorige punt adviseren en verwachten wij van onze leden ook bij uitwedstrijden.
 • Verlaat de nieuwe omkleedaccommodatie via de spelersuitgang, rechts van het trappenhuis en niet via de voordeuren.
 • Wedstrijden die met 6 tegen 6 en 8 tegen 8 gespeeld worden, daar gaan we in de pauze niet naar binnen. Leiders van Groene Ster moeten ervoor zorgen, dat ze het drinken mee naar buiten nemen. We pauzeren op het veld. Dit om loopverkeer richting de omkleedaccommodatie te beperken.
 • Kom niet naar onze accommodatie indien er sprake is van verkoudheid, hoesten, benauwdheid, of koorts. Ook bij milde klachten. Blijf ook thuis wanneer er iemand binnen het gezin koorts heeft (38 Cº). Zijn er 24 uur geen klachten, dan ben je weer welkom.
 • Ben jij of iemand binnen je gezin getest, dan blijf je thuis en bezoek je onze accommodatie pas als de test negatief is.
 • Is iemand in jouw huishouden positief getest of heb je nauw contact gehad met een besmet persoon, dan blijf je 10 dagen in quarantaine voordat je onze accommodatie bezoekt.
 • Dit geldt ook wanneer je recent een oranje gebied in het buitenland bezocht hebt en 13 jaar of ouder bent.
 • Op bovenstaande 4 punten geldt een uitzondering voor kinderen tot 13 jaar. Wanneer zij naar school mogen, mogen ze ook voetballen.

Maar bovenal, geniet weer van het voetbal!

Met sportieve groet,

De jeugdcommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *