Groene Ster stunt in Oostzaan

Groene Ster zorgde afgelopen zondag voor een enorme stunt door het nog ongeslagen en altijd sterke OFC in Oostzaan te verslaan. De groen-witten toonden enorme veerkracht en bogen in de tweede helft een 2-0 achterstand om in een sensationele 2-3 overwinning. De twee laatste treffers aan Groene Ster-zijde vielen in de ultieme slotfase en zorgde voor een ongekende jubelstemming. Door dit aansprekende resultaat zijn de sterdragers opgerukt naar een gedeelde tweede plaats in de Derde Divisie zondag.

Groene Ster toonde vanaf de aftrap geen enkel respect voor de thuisclub, die verrast werd door de aanvallende speelstijl van Groene Ster. De openingsfase kenmerkte zich dan ook door veel felle en mannelijke duels over het gehele veld, waarbij het kwalitatief begaafde OFC aantoonde over veel voetbaltechnische kwaliteiten te beschikken. Echter Groene Ster legde een enorme strijdlust aan de dag en bleef volop mee doen in het levendige en in hoog tempo gespeelde duel. Typerend was de veel zeggende uitspraak van OFC-routinier Alje Wiltenburg. De centrale verdediger riep tegen zijn ploeggenoten: “Laat ze maar even uitrazen, dat duurt niet meer lang.” Een uitspraak die bevestigde dat OFC verrast werd door de speelwijze die Groene Ster negentig minuten op de mat legde.

Toch leek het lange tijd erop dat OFC, net als de eerdere editie in januari 2020, de volle winst zou gaan pakken. Uit de eerste echte gevaarlijke aanval van de thuisclub, waarbij de Groene Ster-defensie dacht aan buitenspel, scoorde OFC de openingstreffer. Na onnodig balverlies op het middenveld benutte vleugelspeler Niels Springer de vrije ruimte op rechts en bediende de vrijstaande Bilal el Amrani op maat (1-0). Een forse tegenvaller voor Groene Ster dat hierna het initiatief even uit handen gaf en niet echt gevaarlijk wist te worden. Op slag van rust was OFC nog dichtbij een tweede treffer. Niels Butter wist niet te scoren in vrije positie.

De tweede helft was amper een minuut oud, toen alle goede plannen en afspraken van Groene Ster de prullenbak in leken te kunnen. Opnieuw was het OFC-spits Bilal el Amrani die scoorde vanuit een moeilijke hoek: 2-0. Groene Ster moest vol in de achtervolging en kreeg daarbij steun door de aansluitingstreffer van Maikel van Kesteren na een uur spelen. De Groene Ster-aanvoerder wipte met de punt van zijn schoen de bal slim over de ervaren OFC-doelman Petar Stoskovic na een uitstekende pass van Dylan Zwartjes. Vanaf dat moment domineerde Groene Ster het duel, werden steeds meer tweede ballen veroverd en werd de druk op het OFC-doel vergroot. Dit resulteerde in twee grote kansen voor Chefrino Eind. Nadat de hardwerkende spits zich knap vrij speelde tussen enkele verdedigers bracht de OFC-goalie redding. Enkele minuten later bediende Bo Breukers na een knappe individuele actie Chefrino Eind, echter diens kopbal was opnieuw een prooi voor de doelman. Toch liet Groene Ster zich niet uit het veld slaan. Met drie gedreven verse krachten (Aleksandar Stankov, Swen Cornelissen en Yoëll Henssen) werd de druk op het OFC-doel opgevoerd. Deze dadendrang resulteerde in een ongekende revival. Binnen een paar minuten werd de 2-1 achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong. Twee minuten voor tijd egaliseerde Swen Cornelissen op beheerste wijze op aangeven van Roy Janssen (2-2). De vreugde na de gelijkmaker was amper voorbij, toen Groene Ster vanuit de aftrap van OFC opnieuw de bal veroverde via Roy Janssen en Yoëll Henssen na een combinatie met Aleksandar Stankov naar binnen sneed en met een enorme pegel de 2-3 tegen de touwen schoot. Na eerder al matchwinnaar te zijn geweest tegen JOS Watergraafsmeer opnieuw succes voor de jeugdige nieuwkomer in de slotminuut. Het sensationele slot en de winnende treffer op het kunstgras van OFC en daarmee de eerste uitzege voor Groene Ster in 2020 zorgde voor een uitgelaten stemming in de ploeg van Maurice Verbunt.

Op een stil sportpark van OFC, door de aangescherpte coronamaatregelen zonder publiek en een gesloten kantine, zorgde de winst in de slotfase van Groene Ster voor een enorme ontlading bij spelers, staf en bestuur. De volle buit tegen een titelpretendent in de slotminuten is tevens een mentale opsteker voor Groene Ster in de aanloop naar komende woensdag 7 oktober als Groene Ster in Rijssen (provincie Overijssel) zal aantreden tegen Excelsior’31, de koploper in Derde Divisie zaterdag, in de strijd om de TOTO KNVB Beker.

OFC – Groene Ster 2-3 (1-0). 15. Bilal el Amrani 1-0, 46. Bilal el Amrani 2-0, 60. Maikel van Kesteren 2-1, 88. Swen Cornelissen 2-2, 90. Yoëll Henssen 2-3. Scheidsrechter: Lars van Leeuwen (Santpoort).  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *