Groene Ster tegen Excelsior’31 op jacht naar plek in hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

Woensdagavond speelt Groene Ster in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker een uitwedstrijd in het verre Rijssen (provincie Overijssel) tegen Excelsior’31, uitkomend in de Derde Divisie zaterdag. Aftrap op sportpark De Koerbelt is om 20.00 uur. De winnaar van dit bekertreffen plaatst zich voor het hoofdtoernooi van het landelijke bekertoernooi.

Groene Ster wist in de eerste kwalificatieronde moeizaam af te rekenen met Scherpenzeel (2-3), terwijl Excelsior’31 een andere Limburgse ploeg, SC Susteren, met 3-0 versloeg. Voor een ticket in het hoofdtoernooi zullen woensdag beide derdedivisionisten de degens met elkaar kruisen. Excelsior’31 is een geduchte tegenstander voor de groen-witten. De ploeg van hoofdtrainer Jurjan Wouda, die onlangs de wedstrijd Groene Ster – Quick hoogstpersoonlijk kwam aanschouwen in Heerlerheide, werd afgelopen zaterdag de nieuwe koploper in de Derde Divisie zaterdag na een 1-3 winst bij SteDoCo. Net als Groene Ster (kampioen hoofdklasse B zondag) behaalde Excelsior’31 in seizoen 2018-2019 de titel in de hoofdklasse B (zaterdag), waardoor beide ploegen voor het tweede seizoen in de twee Derde Divisies acteren.

Groene Ster boekte afgelopen zondag in Oostzaan bij titelkandidaat OFC een mooie 2-3 uitzege. Winst die op basis van een collectieve teamprestatie tot stand kwam en die in een gedeelde tweede plek op de ranglijst van de Derde Divisie zondag resulteerde. Deze mentale opsteker zal Groene Ster het nodige vertrouwen geven voor de bekerclash in Rijssen waar de ploeg van Maurice Verbunt weer vol de strijd zal moeten aan gaan. De manschappen van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Jorrit Ritzen komen alweer voor de twaalfde jaargang in actie in de grote KNVB beker. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd de naam van cupfighter meerdere malen eer aan gedaan met absolute hoogtepunten de bekerstrijd in oktober 2018 tegen eredivisionist sc Heerenveen (1-3), de megastunt in oktober 2019 door VVV-Venlo na strafschoppen uit de beker te knikkeren en de fantastische afsluiter van 2019 in de tweede ronde van het hoofdtoernooi in het AFAS Stadion tegen AZ. Bekervoetbal en Groene Ster worden de laatste jaren in een adem genoemd en woensdagavond ligt er een nieuwe sportieve uitdaging in het verschiet om te strijden voor een ticket in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De inzet bij Excelsior’31 – Groene Ster is helder: de winnaar plaatst zich voor de eerste ronde en mag dan in een uitwedstrijd gaan uitkomen tegen de winnaar van Rijnvogels – UNA. Scheidsrechter Jannick van der Laan uit Cuijk zal woensdagavond het duel tussen Excelsior’31 en Groene Ster vanaf 20.00 uur in goede banen leiden.

Geen publiek
Bij dit bekerduel is vanwege de maatregelen tegen het coronavirus geen publiek welkom en er kunnen derhalve geen Groene Ster-supporters mee met de bus of op eigen vervoer afreizen naar Rijssen. Voor de thuisblijvers is er de mogelijkheid om het bekerduel te volgen via de livestream van Excelsior’31 TV. De live uitzending start om 19.50 uur op het YouTube-kanaal van Excelsior’31 TV.

LIVE: Excelsior’31 – Groene Ster

Woensdag 7 oktober 2020

Excelsior’31 – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Koerbelt

Scheidsrechter: Jannick van der Laan uit Cuijk

Assistent-scheidsrechters: M.J.A. Osseweijer en G.W.G. van Hout

aanvang: 20.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *