Aparte Limburgse derby Groene Ster – EVV in Derde Divisie zondag

Na twee topprestaties met winst tegen OFC (2-3) en de bekerzege tegen Excelsior’31 maakt Groene Ster zich op voor het toetje met de enige Limburgse derby in de Derde Divisie zondag als EVV te gast is op sportpark Pronsebroek. Aftrap in Heerlerheide is komende zondag om 14.30 uur. Vanwege de coronamaatregelen zal er zondag een merkwaardig decor zijn op sportpark Pronsebroek. Waar er vorig seizoen nog sprake was van een Limburgse derby op zaterdagavond met veel publiek, zal van dat laatste komende zondag geen sprake zijn daar bij deze editie toeschouwers niet aanwezig mogen zijn in deze aparte tijd.

De competitie in de Derde Divisie zondag is op speeldag 6 aanbeland in een nog altijd onzekere tijd in verband met het coronavirus. Hoogland-Quick en DEM-OFC zijn om die reden al uit het programma gehaald en de prangende vraag is hoe het vervolg van de competities eruit gaat zien. In Heerlerheide staat zondag de enige Limburgse derby op het programma tussen de twee hoogst spelende Limburgse amateurclubs Groene Ster en EVV. Voor de groen-witten zal het zaak zijn om de opwaartse lijn te continueren waarin goed voetbal wordt gespeeld, veel kansen worden afgedwongen en het team van Maurice Verbunt als een hecht collectief de strijd aangaat. De midweekse bekerwinst tegen Excelsior’31, de huidig koploper in de Derde Divisie zaterdag, zal Groene Ster een enorme boost hebben gegeven om in de derby tegen EVV vol voor de winst te gaan om bovenin de ranglijst te blijven vertoeven.

Tegen EVV zullen de sentimenten zoals altijd weer aanwezig zijn. Beide ploegen deden vorig seizoen weinig voor elkaar onder en de spelers in beide selecties kennen zich maar al te goed. Zo zullen Groene Ster-spelers Bryan Simons en Shaquille Simmons, vorig seizoen nog uitkomend voor EVV, een weerzien hebben met oud-ploeggenoten. EVV pakte afgelopen zondag de eerste competitiezege door een gekortwiekt Hollandia met minimaal verschil (1-0) te verslaan. Behoudens een fikse thuisnederlaag tegen Hercules (0-5) gaf de ploeg van trainer René Eijer tot nu toe weinig weg met twee keer een doelpuntloze remise (ADO’20 en Blauw Geel’38) en een 1-1 gelijkspel bij Unitas.

Komende zondag zal er wederom gestreden worden voor de Limburgse eer als arbiter Jaafar Aafouallah uit Eindhoven om 14.30 uur voor de aftrap zal fluiten op een nagenoeg leeg sportpark Pronsebroek.


Zondag 11 oktober 2020

Groene Ster – EVV

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Jaafar Aafouallah uit Eindhoven

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 6 Groene Ster EVV 14.30 uur
11-10-2020 Hoogland Quick afgelast
Periode 1 HSC’21 ADO’20 14.30 uur
Hollandia Hercules 14.00 uur
OSS’20 UNA 14.30 uur
Gemert Unitas 14.00 uur
DEM OFC afgelast
JOS Watergraafsmeer Westlandia 14.00 uur
Blauw Geel’38/JUMBO Dongen 14.30 uur

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *