Gedeeltelijke lockdown legt amateurvoetbal stil

Het kabinet heeft dinsdagavond nieuwe coronamaatregelen aangekondigd om het aantal besmettingen terug te dringen. Daarbij wordt ook het amateurvoetbal hard geraakt. Premier Mark Rutte heeft bevestigd dat al het amateurvoetbal afgelast wordt. Dat betekent dat alle wedstrijden van de Tweede Divisie, Derde Divisie en in alle competities daaronder niet meer doorgaan. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gaan wel gewoon door, zonder publiek.

Rutte bevestigt dinsdagavond wat maandag al naar buiten werd gebracht. Omdat de coronabesmettingen oplopen, worden er extra maatregelen doorgevoerd. De premier spreekt van een ‘gedeeltelijke lockdown’. Kinderen onder de achttien jaar mogen wel blijven sporten in teamverband, maar de competities worden stilgelegd. Dit om het reisverkeer tegen te gaan.

Voor sporters boven de achttien jaar geldt dat er getraind kan worden, maar niet met meer dan vier personen. De nieuwe maatregelen gaan woensdagavond om 22.00 uur in. Alle eerder aangekondigde maatregelen blijven staan. Dat wil zeggen: geen publiek en sportkantines, douches en kleedkamers blijven gesloten. De maatregelen gelden in ieder geval vier weken. Dat er geen publiek welkom is in de stadions werd eerder al besloten. Die maatregel gold tot half oktober, maar is dus verlengd.

Lees ook:
1Limburg: Geen duels en kantine: ‘Hulp voor amateurvoetbal hard nodig’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *