Wedstrijdshirts Groene Ster jeugd voor nieuw leven naar Gambia

Oude wedstrijdshirts van RKSV Groene Ster van de jongste jeugd en overige niet meer in gebruik zijnde sportkleding hebben een nieuw leven gekregen in Gambia (Afrika). Een prachtig initiatief van Natascha, de zus van onze jeugdcoördinator Daniël Simons en haar man Baba uit Gambia. Zij stuurt regelmatig (sport)kleding vanuit Limburg naar Gambia, waar de jeugd enorm blij mee is. Nu ook met de sportkleding die bij onze vereniging niet meer in gebruik was.

De kleding is gegaan naar het dorp Labakoreh in Gambia waar voetbal immens populair is en waar maar liefst twaalf voetbalclubs zijn, een dorp in opbouw met een jonge voetbalclub (bestaat 2 jaar) met de toepasselijke naam New City die beschikt over drie teams, youngsters (5-11 jaar), juniors (12-16 jaar) en seniors (17 jaar en ouder). Zij spelen twee keer per jaar per categorie een competitie met alle clubs van het dorp. De beste seniorspelers worden geselecteerd om Labakoreh te vertegenwoordigen op districtsniveau.

De shirts en kleding van Groene Ster zijn met veel enthousiasme en dank ontvangen. Omdat er ook meerdere kleuren en maten bij zaten, bekijkt de contactpersoon van New City of hij behalve zijn eigen club ook een andere club met de groene shirts kan verblijden. Zo spelen er straks twee teams in Gambia in Groene Ster shirts.

Overigens leverde de eerste wedstrijd in de ‘nieuwe’ shirts jaloerse blikken op bij de tegenstander maar geen doelpunten. Ondanks dat het team van New City speelde in de shirts van Groene Ster werd het een bloedeloze 0-0.

Onderstaande foto’s zijn het beste bewijs dat de jeugd in Gambia blij is met onze shirts met de lachende en tevreden gezichten van de jonge voetballertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *