Pronsebroek Cup succesvol van start met ruim 300 deelnemers

Even leek het erop dat de weersomstandigheden roet in het eten zouden gooien, maar gelukkig bestaan er apps als weeronline en onze eigen Piet Paulusma (jeugdcoördinator Daniël Simons) die terecht voorspelden dat de eerste dag van de Pronsebroek Cup toch door zou kunnen gaan. Slechts een keer in de middaguren moest vanwege een kortstondige hagelbui, het toernooi twintig minuten worden onderbroken. Na de eerste wedstrijddag is een compliment voor de organisatie op zijn plaats aan de jeugdcommissieleden Daniël Simons, Dave Schepers en Patrick van Tilburg. Onderstaand een verslag opgetekend door Patrick van Tilburg met de hoogtepunten van de eerste wedstrijddag. Op naar aanstaande zaterdag 20 maart met wedstrijddag 2 op het programma, met nog een hogere opkomst van onze jeugdleden.

De teamindelingen, wedstrijdschema’s, uitslagen en standen kun je terugvinden op een speciaal hiervoor gemaakte website, die overigens ook zeer goed leesbaar is op een smartphone: https://tournify.nl/live/pronsebroekcup

JO7-JO8: Doelpuntenfestijn op eerste speeldag, tienklapper van Gianni Ernst niet voldoende
Om negen uur werd afgetrapt door de jongste categorie de JO7/JO8. Een waar doelpuntenfestijn, want er werd maar liefst 58 keer gescoord in 3 wedstrijden (penalty’s na afloop niet meegeteld).

Opmerkelijk was het verlies van Chelsea tegen Liverpool bij de JO7/8 waar Gianni Ernst, die op het laatste moment van de transferperiode gehuurd werd door Chelsea, niet kon voorkomen dat zijn team ondanks zijn 10 doelpunten toch met 10-13 verloor.

JO9/JO10: Manchester United het productiefst, alles nog mogelijk in de komende weken.
In de JO9/JO10 poules, waar alle winnende teams 9 keer scoorden, is Manchester United het productiefst met 10 doelpunten.

JO11/JO12/MO13: Paris Saint Germain nu al topfavoriet?
Paris Saint Germain heeft meteen de favorietenrol op zich genomen, door met 22-0 te winnen van FC Bayern München.

JO13/JO15: GSFA onder vuur
Vooral klachten aan de GSFA (Groene Ster Football Association) tijdens de eerste speeldag. Lyngby BK klaagde terecht over de scorebord fraude omdat 12-7 overwinning werd genoteerd als een 2-7 nederlaag. (vergeten een vinkje te zetten).

AS Roma klaagde over de afwezigheid van de VAR bij enkele beslissingen van scheidsrechter Rijnders, in de met 4-7 verloren wedstrijd tegen Liverpool.

MO17/MO17/MO19: Barcelona en VFL Wolfburg maken zich op voor de kraker
VFL Wolfsburg en FC Barcelona doen op de eerste speeldag goede zaken door ruim te winnen, volgende week spelen deze teams tegen elkaar om de koppositie. 

JO17/JO19 Spektakelstuk bij Inter Milan – Real Madrid.
Waarbij de meest in het oog springende wedstrijd wel die tussen Inter Milan en Real Madrid was. Na een slordige eerste helft van Real Madrid en het effectieve spel van Inter Milan stond er een ruststand van 4-0 op het bord. Na rust een andere tactiek van Inter Milan en een feller Real Madrid, dat de stand tot 5 minuten voor tijd omboog naar een 4-5 voorsprong.

Enkele geniale ingrepen van trainer Roy Stahlberg, zorgden er uiteindelijk toch nog voor dat de wedstrijd eindigde in een verdiende 6-5 overwinning voor Inter Milan.

Bekijk foto’s Pronsebroek Cup zaterdag 13 maart 2021 (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *