Geslaagde workshop voor jeugdtrainers Groene Ster

Op dinsdag 4 mei organiseerde hoofdtrainer Maurice Verbunt de tweede sessie voor de jeugdtrainers van JO19-1, JO17-1 en JO15-1. Ook assistent-trainer Jorrit Ritzen en Armand Mingelers, trainer van het tweede elftal, waren bij deze leerzame workshop aanwezig.

Centraal onderwerp was het trainen op spelprincipes en hoe dit toe te passen in de praktijk. Na een ruim een uur theorie in de bestuurskamer, presenteerde de technische staf van Groene Ster 1 samen op het veld met de spelers van het eerste elftal een training waarin spelprincipes centraal stonden. Alle deelnemers ontvingen van Groene Ster het boekwerk Trainen op spelprincipes uitgegeven door De VoetbalTrainer.

Algemene mening van de aanwezige jeugdtrainers was na afloop dan ook: “Leerzaam en genoeg leesvoer voor de komende weken om het verder uit te werken. Wij kijken uit naar de volgende sessie.”

Streven van deze workshops is het trainings-en speelniveau te verbeteren op een uniforme wijze binnen Groene Ster en daarna in te voeren bij de overige jeugdteams van de junioren.

Wij danken hoofdtrainer Maurice Verbunt, de technische staf van 1 en 2 en de spelersgroep voor deze presentatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *