Groene Ster 2 en JO19-1 eindelijk weer actief in onderling oefenduel

Na zeven maanden eindelijk weer eens een voetbalwedstrijd op sportpark Pronsebroek voor het tweede elftal en JO19-1 van Groene Ster.

Vrijdag 7 mei speelden Groene Ster 2 en Groene Ster JO19-1, beide uitkomend in de hoofdklasse, een oefenwedstrijd tegen elkaar. Voor het eerst na zeven maanden stonden beide teams weer in hun wedstrijdshirts binnen de lijnen. Groene Ster 2 speelde op zondag 11 oktober 2020 de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Sparta’25 uit Beek en Donk (Brabant), een wedstrijd die door de sterdragers met 3-1 werd gewonnen. Groene Ster JO19-1 speelde de dag ervoor (zaterdag 10 oktober 2020) in Landgraaf tegen UOW’02 en won met 2-3.

Beide elftallen begonnen met veel strijd en motivatie aan deze onderlinge wedstrijd. In de eerste helft kwam Groene Ster 2 na een goed opgezette aanval op een 1-0 voorsprong. Doelpuntenmaker was nieuwkomer Arnold Ndouda en even later zorgde aanvaller Anir Mazili voor de 2-0. Toch bleef Groene Ster JO19-1 goed partij geven en voor de pauze werd de 2-1 gescoord middels een eigen doelpunt. Na de aansluitingstreffer kwam JO19-1 in deze fase steeds beter in de wedstrijd.

Na de pauze nam Groene Ster 2 echter meer het initiatief waardoor de ploeg van trainer Armand Mingelers in de slotfase wist uit te lopen naar een 5-1 oefenzege. De doelpunten kwamen op naam van Anir Mazili (2x) en Vincent Smeets.

Voor beide teams was het een nuttige wedstrijd na vele maanden waarin alleen maar getraind kon worden. Hopelijk een opmaat naar een periode met verdere versoepelingen waarin beide teams nog enkele vriendschappelijke wedstrijden kunnen spelen. De winnaars en de verliezers keerden in ieder geval beiden tevreden huiswaarts met eindelijk weer een wedstrijd in de benen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *