Groene Ster neemt afscheid van boegbeelden

Zondag 6 juni stond voor de selectie van Groene Ster 1 de laatste training op het programma van het seizoen 2020-2021, een bijzonder seizoen waarin Groene Ster slechts tot zeven officiële wedstrijden (vijf competitie en twee KNVB bekerduels) kwam. De tweede COVID-golf maakt een einde aan een seizoen waarin Groene Ster 1 op alle fronten uiterst succesvol van start ging. Het zal voor altijd een vraag blijven hoe dit seizoen verlopen zou zijn! Ook een seizoen waarin Groene Ster afscheid gaat nemen van drie spelers die een groot aandeel hebben gehad in de successen in de laatste seizoenen.

Zoals reeds eerder gepubliceerd in onze rubriek selectienieuws, gaan drie boegbeelden onze vereniging, na een zeer lange periode sterdrager te zijn geweest, verlaten. Maikel van Kesteren (14 seizoenen), Roy Janssen (10 seizoenen) en Dave Velraeds (totaal 8 seizoenen) gaan komend seizoen uitkomen voor respectievelijk Sportclub’25, VV Schaesberg en BSV Limburgia.

Hoewel de coronamaatregelen festiviteiten beperken, wist Groene Ster de drie vertrekkers toch alvast een verrassing te bezorgen na de laatste training afgelopen zondag 6 juni 2021.  In het bijzijn van partners, kinderen en ouders stapten de drie na afloop van de training nietswetend tussen een ereboog en een mooi applaus voor de laatste keer na een training bij Groene Ster van het veld af.

Daarna spraken (oud)spelers, trainers, fysiotherapeut, bestuurders, voorzitters, sponsoren, elftalleiders waar de drie mee hebben samengewerkt hun toe via ingesproken filmbeelden en unieke foto’s uit hun carrière bij Groene Ster.  Ook werd op gepaste wijze afscheid genomen van de sympathieke Aleksandor Stankov die na anderhalf seizoen vertrekt naar FC Diest in België. Daarnaast ontvingen de vertrekkers hun wedstrijdshirt met naam erop, een fraaie ingelijste foto en de dames een boeket bloemen.

Ondanks het helaas, door de maatregelen, beperkt gezelschap een geslaagd afscheid voor deze kartrekkers, die een hoofdaandeel hebben gehad in de fantastische successen die wij de afgelopen jaren hebben behaald.

Een woord van dank aan iedereen, die ondanks de beperkte mogelijkheden heeft meegewerkt aan dit geslaagde afscheid. Een speciaal woord van dank aan de kantine vrijwilligers voor de bediening en catering, aan onze mediapartner Moonen Movies voor de samenstelling van de schitterende filmpjes, eenieder die een filmpje heeft aangeleverd en onze hoofdtrainer Maurice Verbunt voor de presentatie, voorbereiding en organisatie van dit afscheid in samenwerking met het bestuur.

Maikel, Roy en Dave dit was deel 1. Op zaterdag 14 augustus volgt deel 2. In de namiddag (15.30 uur) speelt ons eerste elftal een oefenduel tegen tweededivisionist GVVV uit Veenendaal, de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de competitiestart en aansluitend gaan wij om 18.00 uur een afscheidswedstrijd organiseren tusssen twee teams bestaande uit spelers waar de ‘big three’ al die jaren mee samen heeft gespeeld.

Mannen bedankt en alvast en tot zaterdag 14 augustus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *