Consumptieprijs kantine en statiegeld op plastic flessen

Vanwege de prijsstijgingen van de drankproducten in de afgelopen drie seizoenen, algehele prijsverhogingen in de horeca en gestegen algemene kosten, heeft het bestuur van RKSV Groene Ster besloten met ingang van het seizoen 2021-2022 de consumptieprijs te verhogen met € 0,20. Groene Ster heeft in juli 2018 voor het laatst de consumptieprijs verhoogd en ondanks eerder genoemde prijsstijgingen toch geprobeerd deze prijzen te handhaven. Een consumptie van een regulier glaasje bier en fris kost met ingang van het nieuwe seizoen dus € 2,00.

Voor onze leden hebben wij echter besloten de consumptieprijs niet te verhogen, het was eenvoudig geweest om de stijging van de inkoopprijs en het statiegeld ook door te berekenen naar de leden. Onze leden kunnen echter een consumptiebonnen kaart van tien bonnen blijven kopen voor de huidige prijs van € 18,00. Dit als tegenprestatie richting onze leden. Jullie zijn solidair gebleven aan onze vereniging door lid te blijven en trouw de contributie te blijven betalen in het afgelopen seizoen. Hiervoor zijn wij jullie dankbaar en daar willen wij graag iets voor terug doen. Vooralsnog en afhankelijk van verdere prijsverhogingen tot 1 januari 2022.  

Statiegeld
Iedereen heeft het wellicht al gelezen, vanaf 1 juli 2021 wordt er statiegeld op kleine plastic flessen ingevoerd. Van de ruim 900 miljoen verkochte kleine plastic flessen per jaar belanden er zo’n 100 miljoen als zwerfafval in de natuur of op straat. Ook bij sportverenigingen is dit een veelvoorkomend probleem: plastic flessen, patatbakjes en andere plastic verpakkingen die vaak langs de velden zwerven. Omdat met eerdere afspraken niet het doel is bereikt om plastic zwerfafval te verminderen, is er nu een nieuwe wet aangenomen m.b.t. de verkoop van sportdrank , frisdrank en waterflesjes in de sportkantine. Voor flesjes aangekocht na 1 juli 2021 moet statiegeld worden betaald. Voor iedere kleine fles onder de 1 liter wordt € 0,15 statiegeld gerekend. Groene Ster zal dit statiegeld vooralsnog niet doorberekenen in de consumptieprijzen en zal daarom ook geen statiegeld retour geven.

Donatie voor leuke activiteiten
Wel bestaat de mogelijkheid de lege flesjes te doneren aan onze vereniging. Door de plastic flesjes te deponeren in een speciale inzamelbak. Hierdoor wordt niet alleen duurzaam met de omgeving omgegaan doch tegelijkertijd de eigen club gesponsord. Onze leveranciers zorgen daarbij voor de logistiek (o.a. alle flessen retour, leveren emballagezakken). Statiegeld Nederland maakt vervolgens het statiegeld over naar onze vereniging. Met deze sponsorbijdrage kunnen wij o.a. weer extra leuke activiteiten voor de vereniging worden georganiseerd. Meer info en communicatie hierover volgt op korte termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *