De bal rolt weer na eerste oefenduel Groene Ster

Dik negen maanden geleden speelde Groene Ster 1 voor het laatst een voetbalwedstrijd. Het gewonnen bekerduel bij Excelsior’31 in Rijssen (2-3) bleek echter het laatste duel van seizoen 2020-2021 te zijn, nadat het coronavirus opnieuw alle amateurcompetities plat legde. Na twee trainingen werd afgelopen dinsdag 13 juli het eerste oefenduel gespeeld in de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2021-2022. In een leuke eerste wedstrijd eindigde Groene Ster op een 3-3 gelijkspel tegen de talenten van Roda JC O21.

Met nieuwkomers Joey Dekkers (De Treffers) en Safouane Ahidar (Roda JC) in de basis vonden afgelopen dinsdagavond de eerste balomwentelingen plaats richting het nieuwe seizoen 2021-2022. Na een lange voetballoze periode en twee trainingen in de benen bleek de ontmoeting met het jeugdige talent van Roda JC O21 meteen een prima eerste conditionele prikkel. Na een half uur opende Groene Ster de score nadat Chefrino Eind werd neergelegd in het strafschopgebied en arbiter Midden naar de stip wees. Bo Breukers pakte het buitenkansje uit (1-0). Voor rust liet ook Roda JC O21 zien over voldoende voetballend talent te beschikken. De voorsprong voor Groene Ster werd nog voor rust teniet gedaan door de Roda-talenten via doelpunten van Sami Ouaissa en Dailon Livramento (1-2). Laatstgenoemde tekende na rust voor een 1-3 tussenstand, waarna Groene Ster zich herpakte en de stand voor het eindsignaal nog wist te egaliseren. Eerst rondde invaller Anass Kiki, overgekomen van SC Susteren, fraai af na prima voorwerk van Safouane Ahidar (2-3). De gelijkmaker viel vijf minuten voor het einde na een vlotte aanval met Amin Elalji en Chefrino Eind als aangevers en Safouane Ahidar als doeltreffend eindstation. Over en weer vielen er nog voldoende kansen te noteren voor meer treffers, echter die bleven uit.

De bal rolt weer na een lange periode zonder wedstrijden en louter (aangepaste) trainingen en de eerste oefenminuten zitten in de benen. Na de nodige trainingen de komende weken vervolgt Groene Ster de voorbereiding met een oefenwedstrijd bij hoofdklasser Minor op dinsdag 27 juli 2021 (19.30 uur).

Groene Ster – Jong Roda JC 3-3 (1-2). 30. Bo Breukers (strafschop) 1-0, 35. Sami Ouaissa 1-1, 40. Dailon Livramento 1-2, 70. Dailon Livramento 1-3, 80. Anass Kiki 2-3, 85. Safouane Ahidar 3-3. Scheidsrechter: Arthur Midden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *