Ruime zege Groene Ster in tweede oefenduel

Op bezoek bij hoofdklasser Minor boekte Groene Ster afgelopen dinsdagavond een ruime 0-5 oefenzege. In het tweede oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2021-2022 kende Groene Ster weinig problemen in Nuth. Na een 0-3 tussenstand met rust eindigde het eenzijdige duel in een 0-5 eindstand in het voordeel van de groen-witten.

Groene Ster is twee weken in voorbereiding op het aankomende seizoen en na het eerste oefenduel tegen Jong Roda JC (3-3) werd volop getraind met een pittige trainingsdag op zaterdag 24 juli jl. In de vriendschappelijke ontmoeting met Minor kwam Groene Ster goed uit de starblokken. Na een combinatie tussen Bryan Simons, Chefrino Eind en Bo Breukers tekende de meegelopen Bryan Simons met zijn knie voor de 0-1 voorsprong na zo’n twintig minuten voetbal. Daarna liet flankaanvaller Swen Cornelissen de 0-2 aantekenen door voorbereidend werk van Bryan Simons met een droge knal af te ronden. Nog voor de rust schroefde Groene Ster de voorsprong op door wederom een doelpunt van Bryan Simons die attent de bal over de lijn werkte nadat Bo Breukers oog in oog op de Minor-doelman strandde. Na de kantwisseling voerde hoofdtrainer Maurice Verbunt diverse wissels toe en speelde Groene Ster het duel goed uit waarbij uit het vele eenrichtingsverkeer richting het Minor-doel er nog treffers vielen te noteren van Safouane Ahidar (op aangeven van Chefrino Eind) en invaller Anass Kiki die een strakke voorzet van Safouane Ahidar tegen de touwen schoot. 

Groene Ster continueert de voorbereiding aanstaande zaterdag 31 juli als wederom een hoofdklasser in een uitduel wacht. Dit keer wacht een bezoek aan buurman EHC/Heuts voor het eerste vervroegde pouleduel in het Kampioenschap van Heerlen. Aftrap op sportpark De Dem is om 18.00 uur.

Minor – Groene Ster 0-5 (0-3). 20. Bryan Simons 0-1, 25. Swen Cornelissen 0-2, 35. Bryan Simons 0-3, 70. Safouane Ahidar 0-4, 73. Anass Kiki 0-5. Scheidsrechter: Roger Wilbrink.

Bekijk foto’s Minor – Groene Ster (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *