Groene Ster opent Kampioenschap van Heerlen met winst bij EHC/Heuts

Zaterdagavond 31 juli speelde derdedivisionist Groene Ster en hoofdklasser EHC/Heuts de vervroegde openingswedstrijd uit poule A van het jaarlijkse Kampioenschap van Heerlen. Op het kunstgrasveld van sportpark De Dem in Hoensbroek was Groene Ster gedurende 90 minuten voetballend de bovenliggende partij met een surplus aan balbezit en uiteindelijk een degelijke 0-2 oefenzege als gevolg.

In de eerste helft zocht Groene Ster met veel balbezit en combinaties naar openingen voor een doelpunt, echter die bleven voor rust vooralsnog uit. In de tweede helft toonde Groene Ster zich slagvaardiger voor de goal en wist dan ook tweemaal het net te vinden. De openingstreffer werd gescoord door Swen Cornelissen die een flankvoorzet van Yoรซll Henssen met een halve omhaal tot doelpunt promoveerde (0-1). Groene Ster, dat in Hoensbroek niet op volledige sterkte kon aantreden, hield de voorwaartse druk en dat resulteerde zes minuten na de openingstreffer tot een verdubbeling van de score. Na een combinatie aan de zijkant tussen de invallers Zaid Akachar en Anass Kiki werd de meegelopen Joey Dekkers vrijgespeeld die vervolgens met een lage schuiver de 0-2 eindstand bepaalde. Groene Ster gaf daarmee de midweekse 0-5 winst bij hoofdklasser Minor een prima vervolg bij hoofdklasser EHC (0-2). Twee degelijke oefenduels halverwege de voorbereiding met veel aanvallende momenten en waarbij defensief in beide ontmoetingen geen enkele kans werd weggegeven.

Aangezien Groene Ster al op zondag 22 augustus de competitie in de Derde Divisie Zondag opent met een thuisduel tegen DEM uit Beverwijk zal de Heerlerheidse ploeg in het restant van het Kampioenschap van Heerlen met het tweede elftal aantreden. Groene Ster speelt op dinsdag 3 augustus de vierde vriendschappelijke wedstrijd als het Belgische Eendracht Maasmechelen op bezoek komt op sportpark Pronsebroek (aanvang: 19.30 uur).

EHC/Heuts – Groene Ster 0-2 (0-0). 68. Swen Cornelissen 0-1, 74. Joey Dekkers 0-2. Scheidsrechter: Marco Bos.

Bekijk foto’s EHC/Heuts – Groene Ster (bron: Tom de Cock)

Bekijk foto’s EHC/Heuts – Groene Ster (bron: Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *